Visa fler äldre nyheter >

... VSK Fotbolls förre forward, som nu spelar från start i superettans succégäng Öster – och redan har drabbats av småländskan...

Ni har tolv segrar och ett "kryss" på 13 matcher. Det blir 37 av maximala 39 poäng – ett galet facit.

– Vi har ett väldigt bra lag. Det är byggt från förra året och vi har en kontinuitet som sprider sig. Nu börjar man känna att motståndarna har respekt för oss, de vågar knappt gå framåt. Senaste matcherna har vi haft runt 25 avslut medan de andra bara haft 4–5 stycken.

Men hur lyckas man bibehålla formen så länge?

– Vi tränade otroligt hårt under försäsongen och spelade bra mot de lagen vi mötte också. Då kommer självförtroendet efter några segrar.

Du pratar som en smålänning nu, hör jag. Vad händer?

– Två eller tre månader, sedan var man körd. Nu pratar jag som Lars-Åke Lagrell (SvFF:s förre ordförande). Men det brukar bli bra efter någon helg hemma i "Gnällbältet", haha.

Okej, det är ovant att höra dig så här. Men i går blev det vinst mot Falkenberg med 4–1. Ni verkar ha dominerat stort?

– Ja, det var väl 65–35 i bollinnehav. Vi släpper inte till något och ligger tajt, vinner tillbaka bollen väldigt snabbt. Det känns knappt som att vi behöver försvara oss ibland, vi är aggressiva och offensiva och vinner bollen högt upp i banan.

En assist i går och dessförinnan en till när det blev 2–1 mot Landskrona. Nu spelar du från start på vänsterkanten. Hur är din egen form?

– Det känns bra. Jag har hela tiden gjort bra inhopp och får en lite fri roll på vänsterkanten, ungefär som de sista matcherna i höstas med Erik (Acar) som tränare. Sedan har vi en jäkligt duktig vänsterback (Patrik Bojent) som hjälper till mycket.

Hur är det att spela i en förening på så fantastisk uppgång?

– Man känner verkligen att det finns mycket historia i klubben. Många äldre kommer fram och pratar med en, det finns inte många fans under 25, haha. Det pratas mycket fotboll hela tiden och arenan (Myresjöhus Arena) börjar bli klar nu också. Den är riktigt sjyst, som Kalmars (Guldfågeln Arena).

När det går så bra, hur lyckas ni hålla fötterna på jorden?

– Det är ändå ganska många äldre i laget. När det blir lite dåligt så ryter de till och det kanske vi saknade förra året i VSK. Man måste ha några som tar tag i det.

I juli kommer du hem till Västerås igen. Har du saknat Mälarstaden och VSK Fotboll?

– Ja, det gör jag faktiskt. Det var länge sedan jag var hemma nu, förutom på studenten. Och jag kommer nog ner på några träningar, säger Jonas Hellgren.

FOTNOT. När Jonas Hellgren hälsar på i Västerås finns givetvis VSK|TV på plats för en intervju. Håll utkik alltså, på vskfotboll.nu.