Visa fler äldre nyheter >

Nu spelar Grönvitt i Västerås igen.
Frej väntar i tisdagens toppmöte.
– Vi vill visa vår publik hur bra vi är, säger Erik Acar till vskfotboll.nu.

Vilken resultatrad VSK Fotboll ståtar med sett över norrettans senaste spelmånad.

Fem matcher, fem vinster – och 13–4 i målskillnad.

Senaste segern mot Väsby var särskilt framträdande efter 4–1 mot topplaget på Vilundavallen.

– Vi har hållit kvar vid vår spelidé och trott på den. Spelarna känner sig trygga och vet vad de ska göra. Det har blivit bättre för varje match och mot Väsby var vi riktigt bra i 80 minuter. Solklara siffror, säger huvudtränaren Erik Acar.

Värt att framhålla är hur laget har höjt sig match för match.

– Jag har hela tiden väntat på den matchen där vi verkligen spelar bra under en längre period – och mot Väsby visade det sig hur bra vi kan vara. Om det behåller samma fokus mot Frej blir vi svårstoppade.

Är det lätt eller svårt att behålla ödmjukheten efter fem raka segrar?

– Svårt att säga när spelarna är så pass unga, men vi har pratat mycket om det och sagt att det kan vända lika fort om vi inte är på tå och spelar som vi har sagt. Spelarna ska förstå att det inte ens har gått en tredjedel av serien och vi ska bara fokusera på nästa match hela tiden, säger Erik Acar.

Hur ser du på Frej, som startade serien riktigt vasst?

– Ett bra lag. De har många spelare som är lite äldre och är rutinerade på så sätt.

Två spelare sticker ut ur mängden: VSK Fotbolls förre forward Dragomir Draganov och skyttekungen Matias Ledezma.

– "Drago" är i stort sett samma spelare som när han var i VSK: en grovjobbare som när han kommer rätt in i matchen är en bra målskytt också. Han har mest spelat på kanten i deras 4-2-3-1 och gjort två mål. Ledezma inledde väldigt fint med sju mål på fem matcher, säger Erik Acar.

Ni har fått lång tid på er sedan Väsbymatchen. Vad betyder det för laget?

– Det är skönt, jag tror att det är bra. Annars kan det bli som du frågade om: att man inte är ödmjuk och tror att man är bättre än vad man är, i stället för att fokusera på nästa uppgift. Nu har det gått en tid och jag själv har nästan glömt bort matchen mot Väsby.

Efter tre raka bortamatcher – derbyt mot Syrianska spelades visserligen på Swedbank Park – är Grönvitt äntligen tillbaka som hemmalag igen.

– Otroligt skönt. Vi vill visa vår publik hur bra vi är och spela som vi gjorde mot Väsby. På Swedbank har vi blandat för mycket bra med mindre bra saker. Nu hoppas jag att vi visar hög kvalitet i stort sett hela matchen, säger Erik Acar.

Till sist vill vskfotboll.nu gratulera Victor Nilsson Lindelöf som i dag, söndag, spelar från start i Sveriges 94-landskamp mot Rumänien. Lycka till!

FÖLJ VSK FOTBOLL LIVE
Vi rapporterar direkt från Swedbank Park