Visa fler äldre nyheter >

Här är senaste nytt på vskfotboll.nu.
Filip Hammar bloggar för akademin.
Han börjar med att blicka mot premiären – och ser tillbaka på en tuff vinter...

Hejsan! Mitt namn är Filip Hammar, lirar i VSK Fotbolls akademi och tänkte skriva lite då och då om vad som händer i vårt lag.

På fredag är det dags för seriepremiär för P17 och juniorerna. Det har varit några jobbiga veckor dit. Mycket av vår träning har varit inne i friidrottshallen, där vi delade upp i fyra grupper. De svaga i styrkegruppen, de med inget flås i konditionsgruppen, de lite slöa fick snabbhet och de som var "skadade" lekte i gymmet. Själv hamnade jag i konditionsgruppen – den jobbigaste gruppen enligt mig. Det blev ca 20 pass i friidrottshallen och akademin har aldrig varit bättre tränade...

Fjolårets säsong blir svår att toppa med lag i semifinal i både pojk- och juniorallsvenskan. Men vi siktar såklart på att det ska gå ännu bättre i år. Vi 95:or har redan lyckats ta ett SM-guld när vi vann futsal-SM i Göteborg. Vinst med 8–1 i finalen säger nog ganska klart vilket lag som är bäst i Sverige.

Juniorerna åker alltså till Norrköping på fredag (avspark 12.00). Tuff match, men om vi spelar som vi kan har vi stor chans att åka hem med tre poäng. P17 tar emot Eskilstuna City på Swedbank kl. 16.00. Ta en paus från äggätandet och kom ner och stötta oss mot tre poäng! Träningarna under veckan har sett bra ut!

Sista träningen i morgon blir lite av en favorit då Z lovat mycket avslut så att vi kan komma med fräscha ben till matcherna på fredag och köra över de där lagen vi ska möta...

//FH