Visa fler äldre nyheter >

... nybliven allsvensk i GIF Sundsvall, som utsågs till årets spelare i VSK Fotboll 2011 och belönades med VSK-bollen vid måndagens årsmöte.

Hur är läget uppe i Sundsvall?

– Jo tack, det är bra. Jag är lite trött bara eftersom det är så mycket träningar, men annars är det bra.

Du vann pris som bäste VSK-are i förrgår. Hur ser du på det?

– Det var kul att jag vann priset, även om det fanns andra spelare som också kunde ha gjort det.

Ja, precis. Du nämnde "Vigge" (Victor Nilsson Lindelöf) i går.

– Ja, han tycker jag är så jäkla grym. En grym fysik och väldigt mogen i sitt spel. "Vigge" vill verkligen bli fotbollsspelare.

Saknar du honom och övriga gänget i Grönvitt?

– Ja, det gör jag verkligen. Vi var ett riktigt skönt gäng.

Du, hur har din första tid i Sundsvall varit?

– Det har gått helt okej, tycker jag. Har varit här i två veckor nu och kommit in i tempot nu. Jag har spelat två matcher och det har gått ganska bra.

Hur trivs du i laget och med staden?

– Väldigt bra. Visst är det lite jobbigt att bo på hotell fortfarande, men jag har fått en lägenhet från den 1 mars och trivs med alla i laget. De är väldigt sjysta och har välkomnat mig på ett bra sätt.

Du får chansen i allsvenskan i en större förening. Hur känns det?

– Det är en dröm som slår in, att få chansen att spela allsvenskt. Det har jag kämpar för i ett antal år och nu är det skönt att jag har lyckats. Man märker verkligen stor skillnad mot division 1 i allt runt omkring laget.

Ni spelade mot Djurgården i fredags – och vann på Stadshagen (3–2).

– Ja, jag fick spela hela matchen.

Men du orsakade i alla fall inte Djurgårdens straff...

– Nej, det lämnar jag till min gamla mittbackskollega Oscar (Pehrsson). Sådant där har jag slutat med, skrattar "Mackan".

Gjorde ni en bra match?

– Vi inledde nervöst första 20, men sedan hade vi övertaget mer och mer i matchen. Vann rättvist till slut och spelade en bra fotboll längs marken. Vi vill äga spelet och jag gillar att hålla i bollen för att skapa chanser genom sitt eget kunnande, snarare än motståndarnas misstag.

Hur ser konkurrensen ut för dig?

– Vi är fyra mittbackar i truppen ("Mackan", Stefan Ålander, Christian Brink och Fredric Jonson), så den är tuff. Det gäller att ligga i på träningarna och visa att man vill spela.

Grönvitt då. Vad tror du om VSK Fotbolls chanser 2012?

– Ja du... det ser bra ut, tycker jag. Även om klubben har tappat ganska många finns det ändå väldigt bra spelare kvar och en stor chans att ligga med i toppen om allting klaffar.

Så supportrarna behöver inte oroa sig?

– Nej, det tycker jag inte. Det känns som att laget har en stabil grund att stå på, inte minst med bra målvakter och ett bra försvar. Sedan får vi hoppas, som 2010, att någon yngre blommar ut till en viktig spelare.

För dig och "Giffarna" då, när väntar nästa match?

– Vi möter BP på lördag, så då ska vi köra över (Filip) Tronêt, säger "Mackan" halvt skämtsamt om förre lagkamratens nya gäng.