Visa fler äldre nyheter >

Yngst – och bäst.
Victor Nilsson Lindelöf blev Årets lirare i VSK Fotboll.
– Men jag har "Mackan" att tacka för mycket, säger "Vigge" till vskfotboll.nu.

Sista hemmamatchen i superettan var avklarad på Swedbank Park (3–3 mot Landskrona BoIS).

Då avslöjade VSK Fotbolls speaker Thomas Ohlén vem som vunnit fansens gunst som Årets lirare i Grönvitt:

Victor Nilsson Lindelöf (bilden).

Succén har varit total för en av superettans yngsta spelare.

– Det är alltid kul när folk tycker att man har gjort det bra. Jag tycker själv att det har gått okej – jag gjorde en mycket bättre vår- än höstsäsong, säger "Vigge".

94-landslagets kugge hade imponerat som ytterback i fjol höst i division 1 norra och slog sig så smått in i VSK Fotbolls startelva.

Under vintern syntes ytterligare framsteg – och i premiären av superettan mot Åtvidabergs FF hemma på Swedbank Park var "Vigge" given som högerback.

Så här beskriver han seriedebuten mot ex-allsvenskarna:

– Första matchen var jätterolig. Även om vi förlorade så var det ju en upplevelse och en rolig match att spela med mycket folk. Jag var mest taggad att visa vad jag gick för – och det gick bra för mig ändå. Jag var ganska lugn och inte alls så nervös utan spelade med en skön känsla i kroppen.

Vilka förväntningar hade du inför säsongen?

– Min målsättning var bara att utvecklas så mycket jag kunde och försöka spela alla matcher – och det gick bra. Jag lyckades med målen och är jättenöjd med att ha utvecklats som spelare och ha fått spela hela tiden, säger "Vigge".

Under vårsäsongen växte VSK Fotbolls talangfulle högerback med stormsteg och klättrade snabbt i rang bland superettans försvarsspelare.

– Det kändes bra och jag hade mycket självförtroende. Vågade och kände att jag kunde göra det här. Och med "Mackan" (Marcus Danielson) bakom mig var det lätt att spela. Jag har honom att tacka för mycket i år.

Vilken var din bästa insats?

– "Bajen" borta var en bra match. Visst blev det mycket försvarsjobb, men det var en upplevelse att få spela inför så mycket folk och så bra stämning. Även fast vi förlorade så var det en ganska rolig match, säger Victor Nilsson Lindelöf

Och trots "Vigges" insatser gick det lite trögt för Grönvitt.

Poängskörden var skral och avståndet till nytt kontrakt växte.

Men under hösten förbättrades spelet och till slut var VSK Fotboll nära att gå om Brage – som dock höll undan med möda.

– Vi jobbade oss in i det och växte in i rollen i superettan. Slet alltid hårt för varandra och till slut kom det, lite sent.

Vad har ni lärt er under året?

– Att allting går mycket fortare i superettan. Man måste vara snabb i tanken och flytta bollen i ett högre tempo.

Sedan i tisdags är VSK Fotbolls A-lagsspelare emellertid lediga efter en lång och slitsam säsong.

– Jag ska bara njuta och ta det lite lugnt. Vila i någon vecka, umgås med familjen – och sedan börja löpa lite och hålla i gång.

I december drar 2012 års försäsong i gång – när VSK Fotboll åter får sikta in sig på norrettan.

En serie som Victor Nilsson Lindelöf just hann påbörja 2010.

– Det är inte alls en så dålig serie. Men vi spelare vill självklart upp direkt till superettan, säger Årets lirare i VSK Fotboll.