Visa fler äldre nyheter >

Här är Robin Blommés monstervrål.
Säkrare segertecken känns mycket svårfunnet.
– Äntligen segerglädje, säger Koyar Salimi till vskfotboll.nu.

Det var ett tag sedan, men i dag fick VSK Fotboll äntligen segerjubla efter 3–2 borta mot Värnamo – och Robin Blommé (bilden) skötte som vanligt firandet med bravur.

– Tycker han löste det bra både på planen (spelade en minut!) och efter matchen. Det var väldigt efterlängtat att få hurra lite efter matchen – alldeles för länge sedan, säger matchvinnaren Marcus Danielson.

Jimmy Pätsi fick göra ett nytt inhopp, vann första matchen med A-laget och recenserar ”Blommans” insats så här:

– Han skriker högt…

Pätsi, som för övrigt har haft en alldeles lysande helg med serieledning i juniorallsvenskan och så dagens härliga vinst.

– Ja, precis. Det känns väldigt bra med sex raka segrar med juniorerna, känns stabilt. Vi krigar jäkligt mycket – alla kämpar för laget. Det skulle vara kul att vinna serien och sedan klara kval här, säger den sällsynt slitstarke mittfältaren.

Koyar Salimi ersatte Tobias Holmgren i dagens match och säger så här om segerkänslorna:

– Riktigt skönt att äntligen få känna lite segerglädje och få självförtroende i truppen. Nu är vi med i slutrejset.

Andreas Östling gjorde första målet i superettan när VSK Fotboll tog ledningen med 1–0.

Värnamo vände men Grönvitt vände alltså tillbaka underläget till vinst.

– Det är alltid skönt – och att det var en regnig match gör det ännu skönare. Det känns som att det äntligen var vår tur nu. Vi fick äntligen en straff i 90:e efter att ha fått det emot oss hela säsongen, säger ”Anki”.

Beskriv målet.

– Vi pratade lite på träningen om att jag skulle stå på bortre stolpen och så skulle antingen ”Mackan” eller ”Vigge” nicka. Nu gjorde Vigge det och jag var inte säker på om bollen skulle gå in eller i stolpen – så jag chansade och tryckte in den, säger ”Anki”.

Du nådde i alla fall upp till bollen…

– Haha, ja – jo visst, skrattar ”Anki”.

VSK Fotbolls andra mål gjordes av Mattias Mete – Koyar Salimi spelade fram.

– Jag kom in med energi och det fungerade ganska bra faktiskt. Jag kände direkt att det var bara att köra på – jag var ganska pigg och ville bara visa vad jag kan. Vi hade inget att förlora, säger han.

Matchvinnaren Marcus Danielson igen:

– Jag var faktiskt inte så nervös när jag klev fram för straffen. Jag tänkte bara på att ”sätt den på mål åtminstone, ge den åtminstone chansen att gå in”. Det var en fantastisk känsla när jag såg att den gick in – det var bara ren glädje.

”Mackan” säger följande om höstformen och att laget faktiskt bara har gått mållöst en gång (Åtvidaberg borta den 23 juli) sedan hemmamatchen mot Assyriska för nästan tre månader sedan.

– Vi har känt hela hösten att vi har varit med i matcherna på ett helt annat sätt. Vi kommer till mycket avslut, skapar mycket och känns allmänt mycket farligare offensivt. Sedan att vi har släppt in ganska mycket mål är väl inte så jättebra – men framöver är det bara tre poäng som gäller. 5–4 eller 7–6 spelar ingen roll – bara vi tar tre poäng i varje match, säger han.

VSK Fotbolls målvakt Daniel Svensson stod också han för avgörande insatser – inte minst den välomnämnda dubbelräddningen i andra halvlek.

– Jag hade någon sådan träning i veckan där allting gick så bra – och jag fick på en sådan i dag också. Skönt att 2–1 stod sig och att vi kunde vända till slut. Underbart!

”Danne” förklarar vändningen:

– De gick ner lite i tempo medan vi klev upp en nivå. Skönt att vi får med oss någonting i slutet och att det lönar sig till slut.

Marcus Danielson ville lyfta fram lagkänslan och attityden:

– Vi ger aldrig upp även om vi ligger under. Alla krigar verkligen till sista minuten – det är det som är det bästa med det här laget.

Med en seger i ryggen inför de avslutande fem omgångarna ser läget plötsligt lovande ut för VSK Fotboll.

– Skönt att få en sådan seger när något går vår väg. Vi har fem matcher kvar och alla chanser i världen att klara kontraktet, säger Koyar Salimi.

– Det ser gynnsamt ut. Vi känner att vi har stora chanser att klara en kvalplats, säger Marcus Danielson.

MATCHRAPPORT MED BILDEXTRA
Säsongens skönaste seger: "Otroligt"