Visa fler äldre nyheter >

BILDEXTRA – UPPDATERAT 21.11 och 00.49. REFERAT – UPPDATERAT 21.44. VSK Fotboll vände bäst när det gällde som mest. Marcus Danielson straffade Värnamo – i den 93:e minuten. – Underbart skönt att bara få se alla killar så glada, säger Erik Acar till vskfotboll.nu.

”Det var på tiden”, ”tur förtjänar man” – viktiga tre poäng.

Så kan man sammanfatta VSK Fotbolls sanslösa seger borta mot IFK Värnamo på Finnvedsvallen.

Marcus Danielson sänkte hemmalaget på straff i den 93:e minuten.

– Otroligt skönt! Det är svårt att beskriva känslorna när slutsignalen gick – underbart skönt att bara få se alla killar så glada, säger tränaren Erik Acar i spelarbussen på väg hem till Västerås och Swedbank Park.

Hemmalaget Värnamo startade annars bäst och nyförvärvet från Sierra Leone – Donald Wellington – var oerhört målsugen och sköt på det mesta, ibland i onödan.

Men ”Kobor Kobor”, som han kallas, tvingade i alla fall VSK-keepern Daniel Svensson till en kvalicerad räddning i matchinledningen.

– Första 10-15 har vi lite svårt att få tag på dem. De är väldigt, väldigt rörliga och är otroligt passningsskickliga och väldigt trygga med boll. De kan spela runt när vi inte kommer upp i press och får gott om tid med bollen, säger Erik Acar.

Halvlekens mitt såg bättre ut – och det var också då som Grönvitt tog ledningen när Andreas Östling nickade in Victor Nilsson Lindelöfs hörnskarv.

– Matchbilden sätter sig och vi blir lite tryggare och lyfter upp spelet, får någon hörna och gör till slut ett ledningsmål. Otroligt starkt av ”Vigge” att vinna nickduellen.

Den spelmässiga höjningen höll i sig en stund till – men efter 35 minuter kvitterade Värnamo.

Donald Wellington placerade ett inspel bakom en chanslös Daniel Svensson.

– Lite typiskt att vi blir lite ängsliga när vi tar ledningen. I stället för att vara avslappnade och rulla med tålamod så stressar vi lite grand. De fortsätter sin offensiv och skapar chanser, men vi lyckas hålla 1–1 och det var vi nöjda med då, säger Erik Acar.

– I halvtid pratar vi om att flytta ner ”Bärra” (Stefan Bärlin) för att få tag på dem bättre och hålla koll på deras instick bakom mittfältet. Första fem, tio minuterna får vi det ändå lite svårt.

Visst var det så. Dzenis Kozica tog vara på det och gav sitt Värnamo ledningen med 2–1 efter 50 minuter.

Tio minuter senare kom en avgörande sekvens – signerad VSK Fotbolls målvakt Daniel Svensson.

”Danne” svarade för en magnifik dubbelräddning och såg retur nummer två gå över sin målbur.

Vinden hade vänt.

– Vi tar över matchen och jag tycker att vi för den. De får svårare att hitta genom vårt försvar, vi ställer om på dem och skapar många farligheter och får också vårt 2–2 rättvist på en omställning, säger Erik Acar.

Inhopparen Koyar Salimi (bytte av Tobias Holmgren, skadekänning men ska vara okej) bidrog starkt med mycket energi och offensiv lust.

– Koyars förarbete till Mattias Metes kvittering är ju fantastiskt snyggt. Han var otroligt duktig. Jätteskoj för hans egen del att han tillför sådan energi till laget. Koyar var starkt bidragande till att vi vinner, säger Erik Acar.

Slutskedet blev dramatiskt, inte minst de sista skälvande minuterna.

Stefan Bärlin och Mattias Mete missade ett kanonläge.

Och Värnamo sköt i stolpen.

– Det böljade mycket fram och tillbaka. Men till slut kom den…

Straffen.

Mattias Mete fälldes och Marcus Danielson stegade fram.

– Men redan när domaren blåser vänder jag mig om. Jag var så otroligt nervös – men det var en otrolig känsla när vi gjorde målet. Det är klart att jag litar på ”Mackan” – men när matchuret står på 92 minuter och vi kan avgöra… Det var starkt av ”Mackan” – vilka nerver, säger Erik Acar.

VSK Fotbolls offensiva vilja efter baklängesmålet till 1–2 lönade sig.

– Vi vågade trycka fram och var inte rädda. Det syntes tydligt att vi verkligen ville vinna – vi ville mest, betydligt mer än dem. Det var framför allt det som avgjorde, säger Erik Acar.

Defensivt stred backlinjen tappert – och Daniel Svensson stod återigen för en stabil insats.

– Vi har en fantastisk målvakt som gör helt otroliga räddningar.

Så här sammanfattar Erik Acar sina vinnarkänslor:

– Någonstans har vi samlat ihop till att förr eller senare vinna. I den här matchen går bollen vår väg och vi gjorde oss förtjänta av att vinna. Grabbarna jobbade stenhårt och visade ett stort hjärta. Viker inte ner sig någon gång under 90 minuter och bara fortsätter att jobba på hur det än är. Vi tror på att vinna och tar till slut tre poäng. Jag är otroligt imponerad av viljan som vi visar upp, säger Erik Acar.

IFK Värnamo–VSK Fotboll 2–3 (1–1).
Målen: 0–1 (26) Andreas Östling, 1–1 (34) Donald Wellington, 2–1 (50) Dzenis Kozica, 2–2 (70) Mattias Mete, 2–3 (90+3) Marcus Danielson (straff).
Hörnor: 5– 3 (5–1).
Varningar, Värnamo: –. VSK Fotboll: –.
Domare: Jim Petersson, Godegård.
Publik: 1 246 (på Finnvedsvallen, Värnamo).
Matchens VSK-lirare: Daniel Svensson.

Så här spelade VSK Fotboll
Målvakt: Daniel Svensson.
Backlinje: Victor Nilsson Lindelöf, Marcus Danielson, Oscar Pehrsson, Tobias Holmgren (58).
Mittfält: Filip Tronêt, Damir Foric, Jonas Hellgren (86), Andreas Östling.
Anfall: Mattias Mete, Stefan Bärlin (90+4).
Ersättare: Koyar Salimi (58), Jimmy Pätsi (86), Robin Blommé (90+4), Mattias Florén, Linus Sjöberg, Christian Caulker (målvakt).

Här är VSK Fotbolls direktrapport

HÖR GRÖNVITT I WEBBRADION
Matchvinnaren Marcus Danielson
"Mackan" avgör på straff och Värnamos Tobias Englund efter matchen