Visa fler äldre nyheter >

INFÖR IFK VÄRNAMO–VSK FOTBOLL. Grönvitt vill vända trenden i Värnamo – och segra i nykomlingsmötet. – Offensiven är det inget fel på – defensivt hoppas vi ha lärt oss av misstagen, säger Erik Acar till vskfotboll.nu.

Nykomlingen Värnamo har varit ett positivt inslag i årets superetta och har efter en fin höst klättrat över kvalstrecket.

Smålänningarna har plockat 32 poäng på 24 matcher – men är faktiskt bara två poäng före Hammarby på plats 13.

I morgon är de blåvita VSK Fotbolls motstånd när Grönvitt beger sig till Finnvedsvallen (avspark 16.00).

– De är ett väldigt bra spelande kollektiv som har ett vägvinnande spel. Nu på hösten har det även visat sig vara poänggivande. En eloge till att de har hållit fast vid sin spelidé och inte förändrat något. De har trott på det hela tiden och nu har det gett resultat, säger VSK Fotbolls tränare Erik Acar.

Grönvitt har, efter en spelmässigt stark period, två raka förluster men arbetar vidare med det spelsätt som fortfarande är under utveckling.

– Vi tror på vår spelidé och har ändå gjort det väldigt, väldigt bra offensivt. Jag vet inte när det var sist vi blev mållösa – det måste ha varit ett tag sedan (Åtvidaberg borta den 23 juli). Vi gör mål framåt, så offensiven är det inget fel på. Defensivt har vi helt enkelt haft en alldeles för hög felprocent och släppt in lite väl enkla mål. Det har vi pratat om i laget och min förhoppning är att vi sätter stopp för det nu och har lärt oss av misstagen, säger Erik Acar.

Under den gångna träningsveckan har Linus Sjöberg saknats ett par dagar.

Mittfältaren har spelat landskamper för Sveriges 94:or.

– Han har absolut gjort det jättebra och är förtjänt av det. Linus är en fantastiskt bra fotbollsspelare och det är alltid roligt att ha spelare på landslagsuppdrag.

Tillbaka i Grönvitts trupp är en duo: tidigare avstängde Andreas Östling (bilden) och skadade Robin Blommé.

Patrik Grönvall har dessutom tränat med laget för första gången på länge efter en segdragen fotskada.

– Ett stort plus för vår del. Vi är jätteglada att ha tillgång till dem båda – skönt att de är tillbaka, säger Erik Acar.

FÖLJ VSK FOTBOLL LIVE
Vi rapporterar direkt från Finnvedsvallen med avspark 16.00

MOTSTÅNDARPROFILEN: JOEL LÖW
Värnamos ödmjuke Löw: "Ett lärorikt år"