Visa fler äldre nyheter >

MOTSTÅNDARPROFILEN: IF BROMMAPOJKARNA. Vårmötet på Swedbank Park slutade i otäcka scener och ambulansfärd för Nabil Bahoui.
Nu välkomnar BP-forwarden VSK Fotboll till hemmaplanen Grimsta.
– Det blir en "dödsmatch" – ett svenskt el clásico, säger "Nabbe" till vskfotboll.nu.

Den 26 maj i år vann VSK Fotboll sin första hemmamatch i årets superetta med 1–0 mot Brommapojkarna.

Naturligtvis ett glädjens minne – men många minns nog starkare årets otäckaste scen på Swedbank Park: när Nabil Bahoui (bilden) fick kramper och svårt att andas.

Ambulans tillkallades och "Nabbe" fördes till sjukhus.

I dag har han återhämtat sig – och vskfotboll.nu ville givetvis kolla läget inför returmötet i morgon på Grimsta (avspark 19.00).

– I dag mår jag mycket bra, känner ingenting från det som hände förut. Jag nickar bollen och allt möjligt, tränar extra, säger anfallaren.

Från läktaren såg händelsen i våras oerhört läskig ut. Hur minns du den?

– Jag hamnade på sjukhus, men ska jag vara ärlig mot dig så minns jag nästan ingenting från matchen. Jag minns att jag blev inbytt – sedan vaknade jag på sjukhuset med Ola (Danhard, klubbdirektör BP) och vår naprapat Marie (Öijvall Linnros). Jag fick höra vad som hade hänt och min första fråga var hur det gick i matchen. Vi förlorade med 1–0, va'? Jag hade tydligen fått en hjärnskakning och det var något mer de skulle kolla upp, med hjärnan. Sedan tog det ungefär en månad till jag var tillbaka, berättar "Nabbe".

Hur mådde du efter skadan?

– Just efter, samma dag, hade jag riktigt ont i huvudet – men annars var det inte så farligt.

Nabil hade hoppat in i matchen på Swedbank Park och under kort tid stått för ett av Brommapojkarnas piggare offensiva hot.

– Det var synd att det hände. Jag kollade videon och det gick bra, i alla fall för mig.

Du träffade väl stolpen?

– Ja, det var nära, nära, nära, nära... sedan hände det där. Jag fick höra att spelarna var lite i chock efter det.

Rehabiliteringen följande månad var stillsam.

– Jag vilade bara och sedan började jag träna och komma i gång. Själva matchformen finns inte riktigt där nu – just då kändes den ganska bra – men man kan alltid jobba upp sig. Det tar sin tid och man ska inte stressa för mycket, säger Nabil men konstaterar stunden senare att formen ändå är i antågande:

– Det känns faktiskt bra. Laget har haft lite otur med resultaten men nu känns det faktiskt riktigt bra. Jag känner att laget är i gång och jag är i gång. Men man vet aldrig om man får spela. Det är tränaren som tar ut laget och han brukar ta ut rätt lag. Annars är det bara att visa upp sig genom inhopp, som förut, fortsätter han.

Hur mycket har du spelat sedan i maj?

– Jag har startat en match och hoppat in i två, stått utanför laget i en match. Det enda jag kan göra är att jobba stenhårt för att ta mig in i laget.

Laget BP var en av förhandsfavoriterna i årets serie och motsvarade förväntningarna under vårsäsongen.

Men hösten har varit ett enda stort frågetecken – var är formen?

– Jag vet, jag vet – vi har haft lite otur, men jag vet inte om man kan säga att allt är lite otur. Det är är positivt är att vi vet vad vi går för: när vi håller vår standard så vinner vi de flesta matcherna. Det gäller att få alla bitar på plats och vi hoppas att det ska släppa nu mot slutet, säger Nabil Bahoui.

Var BP befinner sig i tabellen kan ni se på vskfotboll.nu:s förstasidan.

Nabil Bahoui har ingen aning.

– Jag vet inte hur tabellen ser ut, men om vi vinner alla matcher så ligger vi nog på kvalet (till allsvenskan) – så tajt är det, säger han och minns tillbaka mot sitt första år i A-laget.

Situationen var snarlik årets.

– Vi var nästan i samma sits som nu och hade åtta matcher kvar. Vi vann exakt alla och fick kvala upp till allsvenskan och vann mot Ljungskile.

Nog har ni ett lag för att kunna utmana i toppen?

– Vi har alla förutsättningar för att gå upp igen. Jag vet att klubben har en treårsplan men jag har snackat med spelarna och tränarna är också lite inne på vår linje: vi kan gå upp tidigare, säger Nabil Bahoui.

Hur var det att ställa om från topp- till bottenstrid?

– Det gick ganska fort. Den månaden jag var borta vann vi en massa matcher. Jag vet inte när vi började tappa poäng men helt plötsligt var vi där nere. Men det går lika snabbt upp, säger positive "Nabbe".

Vad var det som fungerade i våras, som inte gör det nu?

– Jag vet inte. Tycker att superettan är en speciell serie – inget lag är lätt att spela mot. Då satte vi målchanser och försvarsspelet satt – det gick hur bra som helst. Sedan var jag på sjukhuset och vilade och vi vann en massa matcher. Jag hoppas på en vändning nu. Vi har haft en mycket bra träningsvecka och det gäller att få ut det på match nu, säger Nabil Bahoui.

I morgon åker alltså VSK Fotboll till "Nabbes" hemmaplan Grimsta för att sno poäng av seriens 13:e lag.

– Jag utgår från vår sida och gör vi det bra, då är jag ledsen för er skull. På Grimsta är vi bra och jag tror att vi vinner, "tyvärr", säger BP-anfallaren med glimten i ögat.

Matchen är av enorm kaliber för båda lagen.

– Jag vet att ni är bakom oss, om jag minns rätt. Det är viktigt för vår del att vi tar poäng mot lag som är bakom oss, full pott. För oss är det en otroligt viktig match – en dödsmatch. El clásico, ett svenskt el clásico, säger "Nabbe" och skriver upp matchen till nya höjder.

– Ni kan ta era poäng men inte mot oss. Jag utgår bara från träningsveckan och den har sett riktigt bra ut. Man kan snacka hur mycket som helst – men det avgörs på planen, säger Nabil Bahoui.

I morgon kväll är planen Grimsta IP – scenen för Sveriges el clásico.