Visa fler äldre nyheter >

Här är den stora chansen för Victor Nilsson Lindelöf och Linus Sjöberg. VSK Fotbolls talangfulla 94:or får provspela med engelska Premier League-laget Stoke City.
– En stor chans för ”Vigge” och Linus att få visa upp sig, säger sportsligt ansvarige Haci Aslan till vskfotboll.nu.

VSK Fotbolls unga spelare har gång efter annan uppmärksammats i landslagssammanhang och dessutom bidragit stort till klubbens avancemang till superettan.

Nu har en duo blivit erbjuden provspel i Premier League-laget Stoke City.

Det handlar om vårens succéman i superettan, Victor Nilsson Lindelöf (bilden), och Linus Sjöberg.

– Planet lyfter mot Manchester 16.30, säger sportsligt ansvarige Haci Aslan.

Under den närmaste veckan väntar alltså hård träning med laget från Stoke-on-Trent – och chansen att slå sig in i ett Premier League-lag.

– Vi är glada för deras skull. Det här är en stor chans för "Vigge" och Linus att få visa upp sig och ett kvitto på att föreningen fostrar duktiga fotbollsspelare som folk utifrån har koll på – inte bara klubbar i Sverige, säger Haci Aslan.

Victor Nilsson Lindelöf har redan under debutsäsongen i superettan etablerat sig som en av seriens absolut bästa högerbackar.

– Vad finns att säga? ”Vigge” är nyligen fyllda 17 år och en av seriens bästa spelare. Han dominerar i match efter match, oavsett motstånd, och det här visar hur stora utvecklingsmöjligheter han har. Vi tror väldigt mycket på honom – han är en riktigt, riktigt bra fotbollsspelare, säger Haci Aslan.

VSK Fotbolls två landslagsmeriterade 94:or har tidigare provspelat med Stokes ligakonkurrent Newcastle United.

Linus Sjöberg har också uppmärksammats och testats av giganterna Manchester United.

– Han vet vad som krävs och är en väldigt duktig, teknisk spelare – hela tiden med ambitionen och viljan att bli bättre. Det ser vi varje dag på träningen – och det är roligt för honom att få den här möjligheten, säger Haci Aslan.