Visa fler äldre nyheter >

Nu laddar VSK Fotboll för lördagsreturen mot Qviding. Man gör det med många löpmeter och stark intensitet.
– Grabbarna har gjort det jäkligt bra, säger Erik Acar till vskfotboll.nu.

Ja, så var då alltså VSK Fotboll i gång igen efter ett kortare uppehåll sedan bortavinsten mot Qviding (1–0) i Göteborg den 1 juli.

I går genomfördes "höstens" första pass på Swedbank Park.

– Vi hade ett spel där de fick löpa mycket. Det var ju i kombination med boll, men fokus låg på att det skulle bli mycket löpning – och det blev det, konstaterar Grönvitts huvudtränare Erik Acar (bilden).

I förmiddags fortsatte träningen med det berömda Coopertestet på Arosvallens roströda löparbanor.

– Det blir ett värde och en fingervisning på var de står rent konditionsmässigt, säger Erik Acar.

I eftermiddags var truppen åter för spel på Swedbank Parks konstgräs.

Då var ledorden press och intensitet.

– Vi har gått tillbaka till det vi vill jobba med – det är ju vårt presspel. Då hade vi ju först den här engelska kvadraten, där man skickar in två som jobbar mot fyra. Fokus ligger just på det: att man jobbar stenhårt, man kliver fram i press och då krävs det ork för det – att man orkar jobba hårt. Och det tycker jag var jäkligt bra! Väldigt intensivt hos alla, alla kör på riktigt bra och har förstått att det är det vi ska jobba med och det är det de själva också vill och tror på, säger en mycket nöjd tränare och fortsätter:

– Sedan gick vi över till större spel och då var det samma sak: har vi möjlighet att vinna boll, då ska alla vara med i presspelet – och det gjorde de jäkligt bra.

Noterbart är de regler som tilldömdes tvåmålsspelet: max två tillslag tilläts.

– Det är ju för att vi ska få fart på bollen och se till så att alla verkligen rör sig över stora ytor, säger Erik Acar.

Man har huvudet på skaft?

– Absolut.

Erik Acar ser fördelen i att ingen kan slappna av. Delaktighet krävs på alla håll och kanter.

– Då kan man inte ha två stjärnor som driver boll och gör som de vill, säger han och utvecklar:

– Alla spelar under samma förutsättningar och då gäller det att de som inte har boll verkligen är spelbara och vill ha den – och det laget som inte är bollförande ska jobba ihop. För det går ju mycket, mycket fortare när motståndare använder sig av ett och två tillslag. Det kräver ju också mer av det försvarande laget att jobba ihop och försvara sig som ett lag.

På lördag vänder alltså superettan med hemmamatch för VSK Fotboll.

Qviding gästar Swedbank Park, med avspark på den något udda tiden 20.00 (på grund av Midnattssolsrallyt).

– Nu blir det mer taktisk träning. Vi lägger fokus på hur vi mer själva vill spela och hur vi ser på matchen mot Qviding, avslutar Erik Acar.