Visa fler äldre nyheter >

I morgon inleds Grönvitts höstsäsong.
Spelarnas ork testas direkt.
– De får ett kvitto på var de står fysiskt, säger Erik Acar till vskfotboll.nu.

VSK Fotboll avslutade vårsäsongen med en enormt viktig vinst borta mot Qviding i Göteborg den 1 juli.

1–0 stärkte de grönvitas självförtroende och gav hopp om en fin höst.

Under helgen inleder VSK Fotboll förberedelserna inför säsongens andra halva – och det på allra tuffaste sätt.

– Vi kommer att köra lite mer fys och blåsa ur killarna för att få testvärden på orken. Det är skönt att ha och samtidigt får spelarna själva ett kvitto på var de står rent fysiskt. Du måste ha rätt förutsättningar om du ska spela från start och veta att du orkar 90 minuter, säger Grönvitts tränare Erik Acar (bilden).

Ledigheten sedan bortamatchen mot Qviding har ägnats åt att planera hela höstens träningssäsong – i sin tur i planeringssyfte för spelartruppen.

– Det är någonting som vi vill att spelarna ska få redan i förväg. Då vet de hur det kommer att se ut, även om det är lite preliminärt. De kanske kan planera lite privat när det finns lite luckor, även om de inte är så många de som finns, säger Erik Acar.

VSK Fotbolls nye huvudtränare har dessutom träffat assisterande tränaren Peter Markstedt för analys av segern mot Qviding.

– Vi har gått igenom videon och tittat lite förberedande för träningsveckan inför Qviding hemma (den 16 juli 20.00 på Swedbank Park). Det finns lite saker som behöver förbättras, framför allt i vår defensiv. Inga konstigheter, men det finns lite nytt för killarna att utgå ifrån, säger Erik Acar.

Kvarvarande assistent från 2010 och våren 2011 är som bekant mittfältsspelaren Stefan Bärlin.

– Alla vi tre har ett jättebra samarbete och en oerhörd respekt för varandras fotbollskunskaper men även som personer. Vi har en överenskommelse om vilka specifika saker vi ska jobba med, som vi har sagt tidigare. Vi driver det här tillsammans – det är ingen enmansshow, säger Erik Acar.

Om en dryg vecka gör Acar och Markstedt alltså hemmadebut anno 2011 för Grönvitt.

– Det ska bli jäkligt roligt att kliva ut på Swedbank Park som ledare för VSK Fotboll, säger Erik Acar inför matchen mot Qviding.

TRÄNINGSTIDER FÖR VSK FOTBOLL
Lördag 9 juli: 10.00 på Swedbank Park
Söndag 10 juli: 10.00 på Arosvallen