Visa fler äldre nyheter >

U21-spel utan allsvensk chans i HBK.
Då söker Per Gulda en ny utmaning.
– Jag vill få något att jobba för igen, säger provspelaren till vskfotboll.nu.

– Jag heter Per Gulda, kommer från Halmstad, har spelat i HBK i fyra år. Varit ytterback och yttermittfältare, är vänsterfotad. Spelat i landslaget, både pojk- och junior – totalt har det väl blivit 19 landskamper.

Så inleder VSK Fotbolls provspelare Per Gulda (bilden) vår intervju.

I dag gjorde yttermittfältaren, med BK Astrio som moderklubb, sin första träning med Grönvitt.

– Ett ungt lag, de var riktigt duktiga här. Det var ett tag sedan jag spelade nu, känns det som – speciellt när man går ut på konstgräs igen. Det har jag spelat på försäsongen, men man märker skillnad. Det går snabbare, man blir trött, säger han.

VSK Fotbolls sportsligt ansvarige, Haci Aslan, var på plats på dagens träning:

– Vi är glada att ha honom här för att se honom i träning. Han gjorde en bra första träning även om det finns mer att hämta ut. Vi kör på veckan ut och summerar därefter, säger han till vskfotboll.nu.

Men låt oss ta det från början – moderklubben Astrio.

– De spelar nu i division 4 elit i Halland. Det är väl en lite mindre klubb i Halmstad, men det är många därifrån som spelar i HBK nu.

De producerar talanger?

– Ja, det har blivit så på senare år, säger Per Gulda.

Samma väg har alltså Gulda gått. Sedan tre, fyra år tillbaka återfinns han i allsvenska jumbon Halmstads BK:s organisation.

Där har han de senaste åren figurerat i föreningens U21-lag.

– Från och till. Men förra året och detta året har jag väl spelat mest. Började som ytterback i år, sedan senaste matcherna har jag spelat... vi har ju ändrat lite i uppställningen, så det har blivit mer som ytteranfallare, både höger och vänster, säger Per Gulda.

Hur har det gått för dig och laget?

– Både och. Det går ju knackligt för klubben och det följer med ner till U21 också, men det jag har spelat tycker jag att jag har gjort bra.

Men väntan på en chans i A-laget har varit förgäves, åtminstone än så länge.

– Det är väl det som har varit problemet lite, att jag inte har fått chansen riktigt på matcher. Då är det svårt, menar ytterspringaren.

Därför har hallänningen nu börjat sökandet efter en ny klubb.

– Just för att jag har vårt att få chansen i bollklubben. Det känns så där att spela i samma lag hela tiden, U21, så jag hoppas att få chansen någon annanstans, säger han.

Du söker tävlingsmatcher?

– Ja, det är väl så. Få något att jobba för igen.

Vad är du för en spelare?

– Rätt framåt. Är jag ytterback så är det offensivt, mer än defensivt. Teknisk och snabb.

Nu ska Per Gulda alltså försöka övertyga VSK Fotboll om att han är superettamaterial.

– Det är alltid svårt de första träningarna. Övningar och sådant man inte gjort innan, men det fungerade bra. Det verkar vara ett ungt och härligt gäng. De har varit sjysta mot mig, i alla fall hittills, säger han med ett lätt skratt.

Skilde sig träningen åt mot vad du är van vid?

– Det passade mig rätt bra, tror jag. Kul att det var lite blandat. I U21 har vi mer väldigt små ytor som vi spelar på – vi spelar nästan aldrig på större ytor. Här var det lite större, så man blir ju tröttare här, det är helt klart.

Kopplingen till Västerås finns, men är vag.

Om än viktig – för VSK Fotboll.

– Ja, förra året var jag här och spelade med skollaget mot Rudbeckianska, så det var ingen rolig historia. 5–0 till slut, suckar Per Gulda.

Noterbart: fyra av målen gjordes av dåvarande VSK-spelare.

– Det är väl ingen bra koppling, ler HBK-spelaren, som nu alltså provspelar med VSK Fotboll.

Och hoppas på bättre utdelning den här gången.

RELATERAD ARTIKEL
Per Gulda provspelar i Grönvitt