Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll har ålagts böter om 25 000 kronor för en händelse i samband med matchen mot Värnamo den 8 maj. Inför andra halvlek kastades föremål in på planen, vilket i sin tur gjorde att matchen fördröjdes.
– Vi har inte råd med sådant här, varken ekonomiskt eller varumärkesmässigt, säger ordföranden Peter Brandt till vskfotboll.nu.

För precis en månad sedan möttes nykomlingarna VSK Fotboll och IFK Värnamo på Swedbank Park i superettans femte omgång.

Då skedde en kostsam händelse just när andra halvlek skulle inledas.

En ansenlig mängd tiforullar kastades in från ståplatsläktaren – trots att det endast är tillåtet i samband med första halvleks inmarsch – och fördröjde därmed matchen.

För det har VSK Fotboll av Disciplinnämnden ålagts en straffavgift om 25 000 kronor.

– Det är inte bara de inkastade föremålen som är allvarliga, utan även den fördröjning av matchen som skedde när spelare och publikvärdar tvingades att plocka rent spelytan, säger klubbordföranden Peter Brandt.

Samtidigt som Swedbank Parks konstgräs städades av spelare och publikvärdar fortsatte en del av åskådarna att strökasta in föremål. Detta trots en dialog mellan publikvärdar och tifoutdelare om att inte kasta alls och, efter det, fortsatta uppmaningar att sluta när strökastandet vidtog.

Att föremålen ”endast” var tiforullar är oväsentligt.

– Ja, det är viktigt att få ut att även om det inte handlar om exempelvis smällare eller stenar så är det inte acceptabelt att kasta in saker på planen. Man kan över huvud taget inte hålla på så här.

VSK Fotbolls ordförande poängterar att föreningen inte har råd med onödiga kostnader.

– Varken ekonomiskt eller varumärkesmässigt. Det får allvarliga konsekvenser för föreningen, säger Peter Brandt och fortsätter:

– De som är ansvariga för detta bör förstå de ekonomiska konsekvenserna och ta ansvar för sitt agerande.

VSK Fotboll öppnar för en dialog i ärendet med supporterklubben VSK Sports för att förankra gällande bestämmelser och förhindra framtida missöden.

– Vi måste hjälpas åt att få stopp på sådant här, säger Peter Brandt.