Visa fler äldre nyheter >

Tredje raka förlusten för VSK Fotboll.
Ängelholm avgjorde matchen till 2–1 med bara två minuter kvar.
– Någon gång kommer målet när vi inte kan behålla bollen opressade, säger Kalle Granath till vskfotboll.nu.

VSK Fotboll fortsätter att ha tur i väder, otur i spel.

I Swedbank Parks solgass och försommarvärme blev förlusten sur när gästande Ängelholms FF avgjorde genom unge skyttekungen Sebastian Andersson med bara två ordinarie spelminuter kvar.

Ett tungt slut på en god kämpainsats, men med ett spel som ändå inte räckte ända fram för Grönvitt.

– Vi levererar ett jobb både offensivt och defensivt, men kvaliteten får vi inte till. Resultatet känns absolut inte ologiskt, säger tränaren Kalle Granath.

Matchinledningen blev annars lugn och fin. VSK Fotboll stod upp minst lika bra som ÄFF.

– Vi startade ganska bra och höll det kompakt enligt spelidén. Försöker offensivt, säger Kalle Granath.

Ängelholm hotade främst genom briljante Martin Andersen, matchens stora behållning. Den danske vänsterytterns dribblingskonster ledde till flera halvfarliga lägen inledningsvis.

VSK Fotboll svarade genom starke Mattias Mete när anfallaren fick öppet läge från så gott som halva planen. Men landslagsmeriterade Marcus Lindberg hann i fatt och stoppade Mete.

Efter fortsatt briljans av nämnde Andersen och några hyfsade lägen avslutade Christopher Nilsson VSK Fotbolls dittills bästa anfall.

Matchens VSK-lirare, Simon Lundevall, hittade ytan centralt, letade passningsalternativ och fann Nilsson till vänster. Mjällbylånet tog emot och sköt – men utanför Pyzdrowskis högra stolpe.

Vid det läget hade ÄFF tagit över händelserna – och skapade flera farligheter.

Anfallsduon Andersson/Omid Nazari hotade dubbelt upp med nickar mot VSK Fotbolls målvakt Christian Caulker, som agerade stabilt med två exemplariska räddningar.

Men när Mikael Dahlgren i den 43:e matchminuten mötte Martin Andersens hörnvariant från höger kunde Grönvitt inte längre stå emot.

Dahlgrens fantastiska avslut satt som en strut i Christian Caulkers högra kryss, mycket vackert.

Det målet ledde sedermera till en stark Ängelholmspress inledningsvis i andra halvlek.

– De tog över ordentligt där. Vi tappar lite energi och strukturen var bättre i första, säger Kalle Granath.

Och visst, en utökad bortaledning var inte långt borta. Närmast var Nazaris välplacerade nick mot bortre stolpen, där Caulker svarade för en mycket fin räddning.

Men när VSK Fotboll fick chansen slog man till skoningslöst.

Simon Lundevall assisterade Mattias Mete med en perfekt slagen frispark. Mete gjorde inget misstag och knoppade in kvitteringen inför jublande hemmasupportrar.

– Han betyder mycket för oss, Mete. Och det målet gav oss energi.

Ängelholms tränare Joakim Persson:

– De tog sig bra in i matchen med mycket kämpaglöd. Vi hade jätteproblem där ett tag, ännu större när de började lyfta längre, säger han.

Chansmässigt dock bara "nästan” för VSK Fotboll. Passningslägen fanns till så väl inbytte Stefan Bärlin som matchens VSK-lirare Simon Lundevall, men utan rätt adress.

Symptomatiskt för matchen.

– Vi får inte fram passningen – det får Ängelholm. Jag tycker att många lägen avbryts innan de ens har kommit till, säger Kalle Granath.

Grönvitts målenergi avbröts abrupt när bortalagets store lirare, Martin Andersen, grejade en solklar straff.

Men Christian Caulker stoppade Dahlgrens skott.

– En väldigt bra räddning.

De sista dryga 20 minuter som följde föll vad tiden led allt mer i bortalagets ägo – och till slut orkade inte VSK Fotboll längre.

Superettans skyttekung, Sebastian Andersson, mötte inbytte Antonio Rojas passning och smällde skoningslöst in segermålet via stolpen.

ÄFF:s Joakim Persson:

– Vi är mer än nöjda med tre poäng, även om spelet inte var så bra. Poängen var viktiga. Det var lite oroligt där ett tag tills vi gjorde ett par byten som satte lite fart på det. Tur och skicklighet att vi får in 2–1 stolpe in.

VSK Fotbolls tränare Kalle Granath, om att ÄFF vann skottstatistiken väldigt överlägset trots VSK Fotbolls möjligheter – och det sena avgörandet.

– Vi hade chansen att ställa om själva, men det tar stopp tidigare för oss än för dem. De tar fler avslut och en rättvis seger. Ett redan duktigt lag får för många extra bollvinster – klart att det ringer. Att det gör det i den 88:e minuten är en bisak. Någon gång kommer målen när vi inte kan behålla bollen opressade, motståndarna blir till slut för tunga.

Granath om arbetsinsatsen:

– Det är många som är så trötta som vi kan begära, men du får inte ens ett kryss på god vilja – så är det ju. Klart att varje spelare gör sitt bästa och försöker, men vi behöver göra det skickligare. Jag ska göra mitt yttersta för att göra dem tryggare med boll, säger Kalle Granath.

Individuella glädjeämnen var främst Simon Lundevall och Temesgen Berhane, den sistnämnde självklart för comebackens skull.

– Simon var duktig. Skönt att han gjorde det så bra. "Temme" började piggt, men fick inga jättelägen, säger Kalle Granath.

VSK Fotboll–Ängelholms FF 1–2 (0–1).
Målen: 0–1 (43) Mikael Dahlgren, 1–1 (58) Mattias Mete, 1–2 (88) Sebastian Andersson.
Varningar, VSK Fotboll: Mattias Mete, Christopher Nilsson. Ängelholm: Martin Andersen, Marcus Lindberg, Antonio Rojas.
Hörnor: 2–8.
Domare: Fredrik Lundberg, Sundsvall.
Publik: 1 879 (på Swedbank Park (Västerås).
Matchens VSK-lirare: Simon Lundevall.

Så här spelade VSK Fotboll
Målvakt: Christian Caulker.
Backlinje: Robin Blommé, Marcus Danielson, Per Pettersson, Tobias Holmgren.
Mittfält: Victor Nilsson Lindelöf (32), Patrik Grönvall, Simon Lundevall, Christopher Nilsson, Daniel Andersson (46).
Anfall: Mattias Mete.
Ersättare: Koyar Salimi (in 32, ut 68), Stefan Bärlin (46), Temesgen Berhane (68), Mattias Florén, Damir Foric, Linus Sjöberg, Adrian Forsgren (målvakt).

VSK Fotbolls liverapportering