Visa fler äldre nyheter >

Från en skadeskjuten trupp till en nästan skadefri – så till den milda grad att elva mot elva på träning nu är en möjlighet.
Det borgar för en starkare grönvit insats mot J-Södra.
– Klart att det blir en kvalitetsskillnad, säger tränaren Kalle Granath till vskfotboll.nu.

INFÖR JÖNKÖPINGS SÖDRA–VSK FOTBOLL. Matcherna kommer stöt i stöt nu för VSK Fotboll.

På onsdag Karlstad BK i cupen – men redan i morgon eftermiddag bortamatch mot Jönköpings Södra (avspark 14.00).

Kalle Granath, berätta om förberedelserna.

– I tisdags körde vi mest återhämtning, för att i onsdags testa på naturgräs. Vi ville känna på den gamla gräskänslan igen, även om J-Södra kanske inte riktigt har samma förhållanden. I går spelade vi elva mot elva. Det var bra spel med två fulltaliga lag, vilket kändes väldigt bra. Tycker att det var bra kvalitet på det vi gjorde. I dag ska vi hitta de sista taktiska detaljerna och gå ut på gräs igen, säger VSK Fotbolls tränare.

Notera alltså att Grönvitt för första gången på länge har kunnat spela elva mot elva. En handfull skadade spelare är därmed tillbaka.

– Klart att det blir en kvalitetsskillnad. Bara det är positivt. Intensiteten gick upp märkbart, att folk kommer tillbaka ger effekt.

Således svårt för tränare Granath att plocka ut en startelva mot J-Södra, kan man tänka sig.

– Det är jättetufft. Vi har ju en väldigt, väldigt jämn trupp. Det gör att det kommer att vara knivskarpt om platserna. Fördelen är att man hela tiden måste prestera för att ha sin plats, säger han.

En stark insats krävs utan tvekan mot skickliga J-Södra.

– De är jätteduktiga offensivt och har en otroligt skicklig mittback i Jukka Sauso. När de levererar individuellt är det ett lag som kan rå på de flesta lagen i den här serien. Det gäller att vi tar den individuella kampen mot dem och försöker att också vara väldigt strukturerade.

Då spräcker Grönvitt förhoppningsvis både mål- och poängnollan.

– Klart att vi vill göra mål. Då får vi vara lite tuffare och hantera bollen fortare och skickligare. Mycket hänger på att vi slår våra motståndare och skapar ytor själva. Precis som i genrepet mot Inter Åbo (vinst 1–0), konstaterar Kalle Granath.

FÖLJ VSK FOTBOLL LIVE
SR Jönköping sänder matchen i sin helhet på webben (länk).

RELATERADE ARTIKLAR
Uppdrag: spräcka nollan och ta poäng
J-Södra om Grönvitt: "Stor respekt"