Visa fler äldre nyheter >

Äntligen lite fotbollsspel.
Filip Tronêt har längtat oerhört mycket efter att få lira med lagkompisarna.
– Det är skitkul, säger han till vskfotboll.nu.

Grönvitts skyttekung 2010 bidrog starkt till seriesegern och superettanspel 2011 – men drabbades i talangmatchen Morgondagens stjärnor av en efterhängsen skada.

I två månader har fotbollsvardagen kretsat kring ordet "rehab" och i dag kunde Filip Tronêt (bilden) träna ordentligt när truppen nötte explosivitet och tvåmålsspel.

– Det känns helt okej. Inga smärtor som det har varit tidigare. Det känns fortfarande lite stelt, men det är inget som stör själva spelet, säger "Fille".

Måste vara roligt att lira boll igen.

– Ja, det är skitkul att vara med och köra med boll igen. Det är bra tempo. Man ligger väl lite efter i touchen och så där när man inte har rört boll på två månader, men man kommer nog in i det ganska snabbt.

Hur hårt kan du gå på?

– Som det känns nu så får jag känna på själv hur mycket jag kan gå på och spela. Jag är ju med och kör lite nu, men inte båda passen på dagen. Jag kör rehab på morgonen och tränar fotboll på kvällen för att inte överbelasta.

Du sa att du helst inte slår inlägg än.

– Jag kan ju löpa fullt och så, men det är mer det här med skottpendel, att skjuta och lägga inlägg och så. Det är ju det som fortfarande känns lite och kan riskera att slå upp skadan.

Något spel i helgen mot IK Sleipner lär det inte bli för den löpstarke yttermittfältaren – men matchen mot IK Brage veckan därpå kan bli aktuell.

Kanske får vi se en skyttekung hoppa in?

– Jag kan nog vara med och spela då, tror Filip Tronêt.