Visa fler äldre nyheter >

Patrik Grönvall ställdes mot klubben han lämnade för VSK Fotboll – och dominerade mot AIK.
Som vanligt med arbetsinsatsen som grundbult.
– Det spelar ingen roll vilka man möter – den ska alltid vara 110 procent, säger han till vskfotboll.nu.

Patrik Grönvall (bilden) kom från AIK Fotboll 2005 som lovande anfallare och har från den posititionen blivit grönvit skyttekung med 14 mål 2008 – men också flyttat runt på samtliga mittfältspositioner.

Nu är han bofast som defensivt ankare – och såg till att släcka segerhoppet för de gamla lagkamraterna i lördagens 1–1-match mot AIK.

– Det kändes bra. Arbetsinsatsen... det är som vanligt – jag ger alltid 110 procent. Det spelar ingen roll vilka man möter – om det så är något brödgäng från division 5 eller ett allsvenskt lag. Arbetsinsatsen ska alltid vara 110 procent.

Hur var det att ställas mot gamla laget?

– Nej, inte så speciellt faktiskt. Det var ändå ganska länge sedan man spelade där. Men det är alltid kul att möta kompisar man känner igen och så, säger "Grönis" och radar, bland andra, upp namn som Daniel "DG" Gustavsson (tidigare VSK Fotboll), Pontus Engblom (do, lån) och tränarduon Andreas Alm och Nebojsa Novakovic.

Är du tillfreds med premiären?

– Ja, absolut. För att vara första matchen – jag tror att vi har tränat en och en halv vecka, max, på stor plan – så tycker jag att det såg väldigt lovande ut, det måste jag säga.

De tilläts inte skapa jättemycket, trots övertaget.

– Nej, precis. Vi ligger helt rätt i våra positioner, i princip, förutom de sista tio minuterna när vi blir trötta, riktigt trötta. Från anfall ner till målvakt och det fungerade klockrent näst intill.

Patrik spelade hela matchen på mittfältet – och gjorde det tillsammans med Patrik St Cyr, Christopher Nilsson, Stefan Bärlin och Jonas Hellgren, i olika konstellationer.

De ställdes mot rutinerade Daniel Tjernström och landslagsmeriterade islänningen Helgi Daníelsson.

– Det var väl inte så märkvärdigt, tycker jag. Inte så stor skillnad. De är mer vana att behandla bollen i ett högre tempo än vad vi är, men arbetsmässigt så ligger vi på samma nivå.

Nu på lördag ställs Grönvall och Grönvitt mot laget som med knapp marginal blev för svårt i fjolårets genrep (0–1).

Norrköpingsbaserade IK Sleipner.

– Förhoppningsvis så blir det en helt annan matchbild, där vi får vara det laget som har bollen och trycker på och utvecklar vårt passningsspel lite mer. Det som vi pratade om att AIK gjorde bättre än oss måste vi utveckla och göra bättre när vi möter ett lag från divisionen under, så att det blir vi som bestämmer tempot på spelet.

Förra året mötte Patrik Grönvall Sleipner på topp som gjuten forward i Grönvitts 4-4-2-spel.

Nu står han alltså stadigt på mittplan i ett 4-2-3-1.

– Det känns som att jag har vuxit in i rollen som mittfältare mer och mer. Det känns som min naturliga position nu, det gör det faktiskt. Jag passar väldigt bra in i det här spelsystemet vi har nu också, när vi spelar med två balansspelare. Det känns klockrent faktiskt. Tanken är väl att jag ska ligga där och fiska och slita och vinna bollar.

"Grönis" ser fram emot årets första hemmafajt.

– Det vore skönt att få bjuda hemmapubliken på lite roligt anfallsinriktat fotbollsspel, säger Grönvitt slitvarg.