Visa fler äldre nyheter >

Klar som en av två målvakter 2011.
Och Daniel Svensson vill fortsätta framåt.
– Jag kommer att göra allt för att utvecklas, säger han till vskfotboll.nu.

Alldeles nyss kunde vskfotboll.nu berätta att Daniel Svensson (bilden) blir en av Grönvitts målvakter i årets A-trupp.

Här är hans första ord efter beskedet:

– Det är roligt att vara med och konkurrera. Jag kommer att göra allt för att utvecklas – och det är klart att man vill spela, konstaterar "Danne".

Under 2009 – Daniels första år i klubben – fick han träna sporadiskt med A-laget.

I år – när Erik Biselius flyttade till Norge i månadsskiftet mars-april – trädde han in på allvar.

Och utvecklades stort.

– Det är och har varit en enormt bra träningsmiljö för mig. Jag har höjt min lägstanivå betydligt och känner mig tryggare i allt jag gör.

Vilka är dina styrkor som målvakt?

– Sedan jag blev upplockad till A-laget har Kalle (Granath, huvudtränare) tjatat mycket på mig om att snacka, hålla i gång och styra försvaret. Han är en del i att snacket har blivit en av mina styrkor. Sedan har jag alltid varit bra på fötterna och utvecklat höjdspelet.

En annan specialitet verkar vara straffar. Daniel räddade nämligen samarbetsklubben VIK Fotboll i den avgörande kvalmatchen mot Falu FK och såg till att Gulsvart hängde kvar i division 2 norra Svealand.

– Jag minns inte senast jag förlorade på straffar.

Tiden i VIK verkar ha gjort dig gott?

– Innan dess var jag inne i ett stim med juniorerna och gjorde bra ifrån mig där. Det var bara att köra på och inte börja tänka på slutstriden i division 2. Jag hade inga förväntningar på mig och det var en rolig grej. Det gick bra, säger Daniel Svensson, som nu alltså lämnar Fotbollsakademin för att helhjärtat satsa på VSK Fotboll i superettan 2011.

– Juniorerna är ett jättebra gäng. Många av dem är mina klass- och skolkamrater. Det var ett bra år där 2010 med bra matcher – men nu måste jag fortsätta att ta nästa steg i karriären, säger Grönvitts nye A-lagsmålvakt.

RELATERADE ARTIKLAR
Svensson till A-laget: "Går i bräschen"