Visa fler äldre nyheter >

I lördags sänkte Marcus Danielson och Jonas Hellgren Östersunds FK.
Redan på onsdag väntar ny match – mot Gröndal.
– Man längtar till nästa match hela tiden, säger Marcus Danielson till vskfotboll.nu.

Det blev tre friska poäng för Grönvitt när man i lördags bortabesegrade Östersunds FK.

Efter en stark inledning lyckades Grönvitt efter kvarten spelad vända 0–1-underläget till ledning och sedermera seger.

Här får ni målen:

1–1, genom Marcus "Mackan" Danielson, på hörnan slagen av Patrik Grönvall.

– Det var andra hörnmålet vi gjorde i år. Grönvall och jag hade faktiskt tränat på det där dagen innan, när vi stannade till i Sundsvall, så det fungerade riktigt bra. Jag hade faktiskt ingen markering på den hörnan – lite konstigt tycker jag. Jag fick gå upp helt ostört, säger mittbacken till vskfotboll.nu.

Du kvitterade i den interna skytteligan med Oscar (Pehrsson) i alla fall?

– Precis. Skönt – han har tjatat mycket nu på att det är han som leder över mig. Men nu har jag kvitterat, så nu får jag tyst på honom, säger "Mackan" med ett leende.

När tar du över ledningen, då?

– På onsdag, säger VSK Fotbolls försvarsklippa självsäkert.

2–1, genom Jonas Hellgren, kom till efter ett snabbt anfall.

– Vi spelade upp den på mig, jag sätter den tillbaka på "Luci" (Lucian Damianovici) på en touch. Han passar direkt till Filip (Tronêt) på djupet. Filip gör sin kille och slår in den snett bakåt och det är bara att placera in den i bortre, säger VSK Fotbolls nygamle anfallare till vskfotboll.nu.

Du har gjort två mål på två matcher. En riktig drömstart.

– Ja, det är skönt att göra mål – det är alltid roligt – men det viktigaste är att vi fortsätter att prestera bra på planen. Att laget vinner är det viktigaste, säger Jonas Hellgren.

Du har kommit in riktigt bra i laget och i spelet.

– Jo, jag har varit i klubben tidigare och känner många spelare så det har inte varit svårt alls. Och jag har spelat 4-3-3 och ensam anfallare förut så man kommer in i det snabbt. Jag får mycket hjälp så det är inga problem. Jag kommer bara att bli bättre och bättre.

Vad tycker du om din insats mot Östersund?

– Jag är nöjd. Jag höll i bollen bra och kunde fördela den och skapa möjligheter både åt mig själv och mina lagkamrater.

1–1-skytten Marcus Danielson är imponerad av VSK Fotbolls nytillskott.

– Han har gjort det jäkligt bra. Man känner sig trygg när man spelar upp bollen på honom. Han är stark och håller ifrån sig försvararna – och är väldigt duktig med boll.

Många tyckte att du gjorde en riktigt bra match i lördags. Vad känner du?

– Jo då, det kändes bra tycker jag. Jag själv hade väl inte känslan av att det var en av mina bättre matcher i år, men tydligen så tyckte flera det. Det är bara kul att de tycker att jag har gjort det bra.

Jonas Hellgren om "Mackans" insats:

– Han var grym. Han höll rent där bak och gör ett väldigt fint nickmål. Det känns väldigt tryggt att ha honom och Oscar (Pehrsson) där bak.

Division 1 norra har för tillfället ett väldigt späckat spelschema.

Nu på onsdag (avspark 19.00) väntar Gröndal hemma på Swedbank Park, för Grönvitt.

Och det täta matchandet är något som gillas.

– Jag tycker att det är skönt – det är matcher man vill spela. Speciellt nu när man är med i toppen så är det jäkligt kul och man längtar till nästa match hela tiden, säger en inspirerad Marcus Danielson.

– Det är bäst när det är match på match – skönt att komma i gång direkt, tycker Jonas Hellgren.

Motståndet Gröndal har redan besegrats en gång i år.

På Aspudden den 27 juni vann Grönvitt med 2–0 efter mål av Patrik Grönvall och Koyar Salimi.

– De är i bra form och slog både Vasalund och Dalkurd. Men vi ska vinna, ta tre poäng här hemma och förhoppningsvis fortsätta som vi har gjort och prestera bra, säger Jonas Hellgren.

– Vi ska köra vårt spel och inte fokusera så mycket på dem. Vi ska gå ut och ta tre poäng – det är det enda som gäller, fastslår Marcus Danielson.