Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll möter Carlstad United i morgon.
Då tar Stefan Bärlin plats i startelvan igen.
– Jag hoppas att jag bidrar till tre poäng, säger "Bärra" till vskfotboll.nu.

Stefan Bärlin (bilden) har bara startat borta mot BK Forward – och då vann VSK Fotboll med klara 4–2 på Trängen i Örebro.

Grönvitt möter Carlstad i morgon.

Och då är "Bärra" med från start.

"Luci" (Lucian Damianovici) är avstängd och samtidigt har vi flera skador. Därför blev det läge för mig att komma in på mittfältet igen, säger Stefan Bärlin inför division 1-matchen på Swedbank Park på Rocklunda (kick off 17.00).

I vintras utsågs Stefan Bärlin också till assisterande tränare i VSK Fotboll.

Den uppgiften har varit prioriterad den här säsongen.

– Jag vill inte så i vägen för alla de unga spelare i VSK Fotboll som gör det så fantastiskt bra i match efter match. Jag tycker att Kalle (Granath) gör rätt som hela tiden ger dem förtroendet så att de utvecklas och tar nya steg. Vi genomgår en generationsväxling och bygger ett lag för framtiden och det är bättre att satsa på en 17-åring som klubben har glädje av i många år.

Men mot Carlstad United tar Stefan Bärlin alltså en plats på centrala mittfältet.

– Det ska bli jätteroligt att lira igen men jag har bara gjort 60 minuter i serien och får spela smart för att orka så länge som möjligt, säger 34-åringen.

Precis som vskfotboll.nu antydde redan efter träningen i torsdags gör superlöftet Andreas Östling, 17, första matchen från start.

Stefan Bärlin är lyrisk över den hälften så gamla mittfältskollegan.

– Vi har många talanger men jag ser "Anki" som den största av alla. Han är grymt bra offensivt och defensivt och med eller utan boll. Han har en extremt stor spelförståelse och ett jättebra rörelsemönster på planen.

Du ser fram emot att spela ihop?

– Jag har spelat med många otroligt bra killar genom åren men det känns extra inspirerande och kul att lira med ett så stort löfte som "Anki", säger Stefan Bärlin efter lördagens 80 minuter långa träning på Swedbank Park.

LÄS ALLA VSK FOTBOLLS ARTIKLAR INFÖR MATCHEN
"Anki" nära starttröja: "Stor chans"
"Fille" och "Anki" klara för landslaget
VSK Fotboll siktar på andra raka
Linus landslagsdubbel: "Riktigt bra"

FÖR EXIL-VSK:ARE: Följ matchen LIVE via Everysport.