Visa fler äldre nyheter >

Västeråsarna drömmer om allsvensk fotboll.
Snart får de titta på Örebro SK och Gefle IF.
– Hoppas att många tar chansen, säger styrelseledamoten Hans Johansson till vskfotboll.nu.

VSK Fotboll åkte ur allsvenskan hösten 1997 och har hittills försökt att ta sig tillbaka till högsta serien – utan att lyckas.

Men nästa vecka spelar två allsvenska lag i Västerås.

Örebro SK och Gefle IF möts på Swedbank Park på Rocklunda.

– ÖSK och GIF förbereder sig för den allsvenska omstarten och vi är stolta och glada över att de tackat ja till vår inbjudan att spela en av träningsmatcherna här. Det är ett fint tillfälle för klubbarna att göra reklam för allsvenskan och en bra möjlighet för västeråsarna att se några av Sveriges främsta lag, säger Hans Johansson om mötet på Swedbank Park lördagen den 19 juni (kick off 15.00).

Hittills har 14 omgångar spelats i allsvenskan.

Helsingborgs IF leder – och Örebro SK är trea.

– Jag tycker att ÖSK har gjort det enormt bra.

Gefle IF ligger elva inför omstarten efter VM.

– Det är ungefär som förväntat, säger Hans Johansson.

Grönvitt har inga kostnader och tar inte heller några kommersiella risker när Örebro SK och Gefle IF kommer till Västerås.

– Däremot skapar vi affärsmöjligheter i form av entréer, servering och liknande.

Hur lyckades du få ÖSK och GIF att välja just Swedbank Park?

– VSK Fotboll har ett starkt varumärke och vi jobbar hårt för att bli bättre i allt och komma tillbaka på den högsta nivån. Ett sätt är att skapa goda relationer med andra klubbar och i olika sammanhang upplevas som en attraktiv partner, säger Hans Johansson.

FOTNOT 1. VSK Fotboll är medvetet om att matchtiden bland annat kolliderar med Kronprinsessans bröllop, Aroscupen och andra evenemang men det här var den tiden som ÖSK och Gefle IF kunde spela i Västerås.

FOTNOT 2. VSK Fotboll har i samband med matchen Örebro SK–Gefle IF bjudit in alla tränare i Västmanland från division 1 till och med division 4. Tränarna bjuds innan matchen på mat i VSK-loungen på Swedbank Park och föreläsning av tränarna Sixten Boström (ÖSK) och Per Olsson (GIF).