Visa fler äldre nyheter >

På Västersbottens-Kurirens nätbilaga bloggar Emanuel Otterhall. Han gör det om sitt hjärtas lag. Turen har kommit till Umeå FC och ett expertutlåtande om dessa.

Förra året kom Umeå FC efter en stark spurt till slut fyra, på samma poäng som trean Valsta Syrianska.

Till i år satsar man i en tuffare Norrettanserie högre, och man gör det med hjälp av värvningar som bland andra Robert Mambo Mumba och Kali Ongala.

Vi hör med Umeåbloggaren Emanuel Otterhall (bilden) hur läget är i Västerbottenklubben.

Vad har UFC satt upp för målsättningar inför säsongen?

– UFC har gått ut med målsättningen att i år gå hela vägen när det gäller seriespelet. Det går alltså att tolka som så att UFC satsar på att ta sig upp för att spela i Superettan nästa säsong. För att nå detta har man värvat en del meriterade spelare samt ett par talanger.

Vad tror du om årets upplaga av Norrettan?

– På förhand är det jättesvårt att sia om hur serien kommer sluta. Jag har gjort åtskilligt många olika förslag på tabeller och i det ena exemplet kan ett lag sluta sist och i en annan tabell femma.

– Det är verkligen jättesvårt och nu innan serien börjar känns det som att det här skulle kunna bli ett år där allt avgörs i den absolut sista omgången.

Till sist tror Umeåbon att det kommer stå mellan tre lag. Och visst är det tre lag det talats om som toppkandidater.

– Jag tror att det kommer stå mellan Valsta/Syrianska som har värvat bra, Dalkurd som även de kommer att bli väldigt farliga och Umeå FC.

Han tror alltså på sitt eget lag, Emanuel, och visst kan han göra rätt i det. Laget har värvat starkt, och med en gedigen stomme kan man om det nykomponerade försvaret fungerar hänga med i Norrettantoppen.

Anfallsuppsättningen i laget ser på papperet otroligt stark ut, och har i år kryddats med nyvärvade Robin Nilsson.

Men farligast är de senaste två årens skyttekung. För...

Vilken spelare i ert lag ska man i år hålla ett extra öga på, och varför?

– Ser man till föregående år så har forwarden Danny Persson gjort en del mål. Som Umeåsupporter hoppas man på att han fortsätter med det.