Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotbolls P17-lag grejade på lördagen en ny seger för Fotbollsakademin. 2-1 mot årets seriemotståndare Ursvik blev resultatet efter en tuff match. – Nyttigt att spela tuffa matcher, säger akademichefen Jörgen Zetterström till vskfotboll.nu.

P17 spelade på lördagen en bra och tuff träningsmatch mot den kommande seriekollegan Ursvik.

Matchen slutade med en 2-1-seger för VSK Fotboll efter mål av Vardges Khndirian, på pass från Dennis Persson, och Lorenzo Carratu (bilden), som assisterades utav nämnde Khndirian.

– Men resultatet var inte det viktigaste utan det viktiga denna dag var att killarna fick spela en match man inte är så van vid, kommenterar akademins huvudansvarige Jörgen Zetterström.

I första halvlek är VSK det klart bättre laget och spelet rullar på och målen rullar in. VSK har flera gånger bud på att utöka sin ledning.

Efter det att Stockholmslaget reducerat i andra halvlek tar de också över, och pressar på för en möjlig kvittering.

– Killarna slappnar av lite och bjuder in Ursvik i matchen, menar "Z".

Till slut avgick dock de grönvita med segern i behåll, och Jörgen Zetterström var nöjd med den matchbild som varit. En nyttig erfarenhet, menar han, och pekar ut framför allt två saker som extra viktiga.

– Ursvik hade flertalet spelare som var väldigt skickliga med bollen och som gärna utmanade en mot en. Där hade vi stora problem och blev ofta slagen en mot en.

– Spelet var väldigt fysiskt vilket våra spelare sällan upplever. En nyttig erfarenhet att spela tuffa matcher där varje passning och varje närkamp blir viktig.

VSK Fotboll P17-Ursvik IK P17 2-1 (2-0)
Mål: 1-0 (3') Vardges Khndirian, 2-0 (24') Lorenzo Carratu, 2-1 (61').