Visa fler äldre nyheter >

Grönvitt satsar som bekant på ungdomarna och Fotbollsakademin. Ytterligare en bricka i det spelet är nu klar då Haci Aslan tillträder som scoutingansvarig. – Alla de bästa från länet ska spela i VSK, säger han till vskfotboll.nu.

VSK Fotbolls nystartade akademi är ett resultat av den framgångsrika ungdomsverksamhet som klubben nu har haft i några år.

Många unga spelare har också fått chansen i A-laget, och därför ter det sig naturligt att talangscoutingen nu blir en tydligare punkt på agendan. Där kliver Haci Aslan in i bilden.

Men hans uppgifter kommer att vara fler än så.

– Det handlar om tre saker: Scouting utav spelare, scouting utav motståndarlag, och sedan att vara ett bollplank till representationslagets ledare; Kalle Granath och Stefan Bärlin, förklarar Haci.

Han kommer för att hantera talangscoutingen ta hjälp av sitt breda kontaktnät för att nå spelarna som finns i länet, och följa upp tips med bevakning under en längre period.

Men betonar också en annan viktig detalj.

– Vi ska ha en dialog med den spelare vi kollar på och den förening vi ska kontakta, för att skapa harmoni.

VSK Fotboll har idag en stark ungdomsakademi, och har under senare år presterat starka resultat i de olika åldersklassernas elitserier.

En framgång som ska fortsätta.

– Alla de bästa unga spelarna från länet ska spela i VSK Fotboll, slår han fast.

Haci slutade med fotbollen redan vid 22 års ålder. Då hade han hunnit vara med och föra upp Syrianska IF Kerburan till Division 2. Men en elak bristning i baksidan av låret påtvingade beslutet som sedan förde honom in på den administrativa banan.

Det innebar en karriär inom VSK Fotbolls samarbetsklubb Gideonsbergs IF:s organisation.

– Jag kom dit för tre år sedan, och började med styrelsearbete i herrsektionen. Efter ett år blev jag tillfrågad att ta över GIF:s damsektion, vilket var inspirerande och kändes bra just då. Nu har jag jobbat två år där, och lite som här i VSK byggde vi upp laget från grunden med egna talanger.

Nu väntar alltså ytterligare ett uppdrag: Att finna talangerna till Grönvitt.

Hur ska du kombinera ditt vanliga jobb med ordförandeskapet i GIF samt scoutingansvaret i VSK?

– Det blir inga problem. Det handlar mycket om att delegera jobb. Jag känner väldigt mycket folk som jag kan ta hjälp av, menar han.

Och han ser verkligen fram emot att få jobba i, som han själv uttrycker det, ”stadens bästa klubb”. Han delar den syn som har lett till det sätt som VSK Fotboll nu arbetar på.

– VSK Fotboll är en väldigt spännande förening som är i en utvecklingsfas. Den linje som klubben valt att arbeta efter tilltalar mig.

– Det är en bra förening som vill gå framåt.