Visa fler äldre nyheter >

VSK förlorade dagens match mot Skellefteå med 1-0. VSK skapade mängder med chanser men fick inte dit den. Skellefteås mål kom oturligt nog på en feldömd straff i slutet av den första halvleken. Det fortsätter således att studsa emot ordentligt för VSK. Det blåser stark motvind, och det enda som hjälper då är ju att trycka på än mer.

VSK Fotboll siktade på att äntligen få vinna; en månad sedan sist (Karlslund borta); och hade en på förhand lämplig uppgift i Skellefteå FF, seriejumbo.

VSK inledde också matchen på ett välartat sätt. Man satte hög press på Skellefteå, och just den pressen höll sånär på att ge utdelning:

På en lång och hög rensning från Luciano Damianovici såg Skellefteåbacken ut att ha kontroll. Men plötsligt kommer Tobias Holmgren, för dagen forward, rusande, men målvakten hinner just före. Måhända höll Tobias tillbaka lite i duellen med målvakten?

Några minuter senare kommer vad som nog får sägas vara första halvleks absolut bästa målchans. Vadim Jevtusjenko slår en utsökt krossboll till Temesgen Berhane på vänsterkanten. Teme släpper med sulan till Tobbe, som slår in ett ganska högt inlägg. Vid bortre möter Vadde, men målvakten står rätt placerad, och fotparerar.

VSK skapar sedan ytterligare chanser, medan Skellefteå får sin första i en halvfarlig frispark från dåligt vinkel, genom deras speldirigent Dan Burlin.

Några minuter senare slarvar Skellefteåmålvakten Fredrik Enberg, för andra men inte sista gången, med bollen, och Teme får ett kanonläge, men slarvar även han, och bollen går förlupen.

VSK fortsätter att ha initiativet i matchen, men med ett par minuter kvar av första händer det. Skellefteå får straff, och alla undrar; varför? Tröjdragning enligt domaren, men sanningen är väl att såväl Oscar Pehrsson som Skelleftespelaren drar lika mycket, eller snarare lite, i varann. Hur som helst; Dan Burlin placerar in 1-0, och chocken var ett obestridligt faktum.

I andra halvlek är det hemmalaget som styr inledningsvis. De får ett par fria lägen, och VSK-målvakten Martin Sundström tvingas till att sträcka ut. Matchbilden har helt svängt.

I och kring matchminut 60 händer mycket. Skellefteå har en mycket farlig chans på hörna, som Sundström räddar, men VSK kontrar omgående. Simon Lundevall löper sig inåt i banan, och hittar Teme med en snirklig djupledsboll. Teme skjuter direkt, men tyvärr rakt på Fredrik Enberg i Skellefteåmålet. Därefter är Enberg, återigen, mycket nonchalant, och Patrik Grönvall erövar bollen. Dock vid kortlinjen, men han lyckas finna Vadim, som dock blir bruten av en Skellefteförsvarare.

I halvlekens mitt överlappar Filip Stenström på högerkanten, vilket han också gjorde framgångsrikt i första vid ett par tillfällen. Han spelar in till Tobias Holmgren, som missar från ett par meter, slängandes fram sig själv mot bollen.

Inhoppare Filip Mårtensson får sedan ett fint läge på halvvolley, i straffområdets mitt, på inspel från Vadde, som själv får ett kanonläge efter inspel från Grönvall. Vadde bryts dock, igen, lite lätt av en SFF-spelare.

Med bara minuter kvar kommer så sista riktigt farliga chansen. Patrik Grönvall får komma fri till höger, men missar.

Idag ville det sig helt enkelt inte för VSK, som nu går till sommaruppehåll med frustrationen alltmer växande.

Skellefteå FF-VSK Fotboll 1-0 (1-0)
Mål: 1-0 Dan Burlin (43, str.)
Varningar, VSK Fotboll: Oscar Pehrsson
Publik: 388

Så här spelade VSK Fotboll:
Målvakt: Martin Sundström
Försvarare: Filip Stenström, Dennis Boskailo, Martin Hofling, Oscar Pehrsson
Mittfältare: Simon Lundevall (89), Luciano Damianovici, Vadim Jevtusjenko, Patrik Grönvall, Temesgen Berhane (60)
Anfallare: Tobias Holmgren
Ersättare: Filip Mårtensson (60), Allan Bienkowski (89), Koyar Salimi och Daniel Svensson (målvakt)

Nästa match är om prick en månad, hemma mot dagens segrare. Varmt välkomna åter då!