Visa fler äldre nyheter >

Imorgon är det dags för vårsäsongens epilog. VSK gästar Norrvalla IP, vilken är hemvist för Skellefteå FF, årets nordligaste nykomlingar i Division 1 Norra. Man ligger placerade sist i serien på sju poäng, varav en seger. VSK placerar sig som sjua, med sämre målskillnad än Umeå, som är just framför.

Grönvitt har varit nära seger i två matcher nu. På torsdagskvällen vid tiotiden hoppas man äntligen ha tagit sin efterlängtade seger. Och man skall till att göra det mot seriejumbon.

VSK är dock skadedrabbat, framförallt på anfallssidan. Senast linkade Stefan Bärlin av, med samma gamla vanliga lårskada. Mycket tråkigt för Stefan, som just kommit igång, och börjat visa gammal god form. Även Martin Andersson, som var på väg tillbaka, är nu tillbaka på skadelistan.

- Varken Stefan eller Martin finns med i truppen på grund av sina skador. I Martins fall handlar det ett ledband i knät, vilket man tror kommer ta ca sex veckor till att läka. För Stefans del är det samma skada som han haft flera år. Muskeln på baksidan låret. Omöjligt att veta hur lång tid det tar den här gången.

I senaste matchen talade du om bekväma spelare. Hur har ni tacklat det problemet nu
under inledningen av veckan?

- Framförallt genom att klargöra för spelarna vad jag menar. Det handlar inte alla gånger om att löpa mer hela tiden, utan ofta om att löpa mer vid rätt tillfälle. Varje match på slutet har vi missat att löpa rätt, och nog hårt i samband med målchanser vilket gör att vi inte gör mål. Just nu har vi inte råd med det.

I övrigt; har ni fokuserat träningen, eller (taktik)snacket, på någonting speciellt?

- Vi har bara haft två träningar sen i söndags och har därför inte kunnat jobba med så mycket utan just nu gäller det att försöka förstärka det som är bra och förbättra det som är mindre bra. Att försöka lyfta killarnas självförtroende.

Erik Biselius ska opereras snart; varför stod han senast? Han kommer väl inte att kunna vara med nu, p.g.a. operationen, eller?

- Vi kände att vi ville göra en förändring i försvaret eftersom vi släppt in många mål på slutet. Inte så att Martin ska hängas för alla de målen, men jag tror också att det var skönt för honom att vila en match och jag tror att han kommer vara dubbelt laddad i morgon. Erik opererades i måndags, allt gick bra och han kan börja löpträna igen om 4-5 veckor. Daniel Svensson från juniorlaget tar Eriks plats i truppen tills vidare.

Är det troligt att du kommer att göra några ändringar i laguppställningen, utöver redan nämnda p.g.a. skador?

- Just nu har vi bara 14 speldugliga utespelare att tillgå så några stora förändringar är inte att vänta sig.

Hur kommer Skellefteå vara att möta? Är deras attityd offensiv eller defensiv, och vilken typ av spel spelar dem?

- De påminner ganska mycket om Umeå och Östersund så det ska nog gå bra. Tycker att vi legat närmast segern mot de två lagen.

Finns någon spelare som du du är särskilt imponerad av?

- De har en högerytter som jag gillar. Sen har de några riktigt stora pjäser som kanske inte är så bra i spelet, men som är tunga kring fasta situationer.

Hur mycket tror du skulle släppa om vi äntligen får en seger med oss?

- Oj... Det skulle vara så otroligt skönt. Det mesta av våra problem sitter i dåligt självförtroende. Men i gruppen är vi överens om att vi är på rätt väg. Två raka utan förlust och i morgon lovar vi en tredje!