Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll fick 1 poäng med sig mot Umeå FC på Gammliavallen i dagens svåra bortamatch. Matchen som slutade 4-4 var en händelserik historia där VSK enligt tränare Jörgen Zetterström var betydligt bättre än de senaste matcherna.

Det var trots den sena kvitteringen från Umeå en rätt lättad tränare som vskfotboll.nu fick tag på under söndagkvällen.
- Självklart är det aldrig kul att tappa in en boll i slutet på det här sättet, men matchen var ett stort fall framåt.

Det går helt klart att hålla med Jörgen här. Med 1-11 på de tre senaste matcherna var det ett pressat VSK som åkte till Umeå, men de grönvita gjorde en bra match anfallsmässigt där man enligt Jörgen skapade mängder av chanser.
- Jag och Kalle (Granath) räknade på chanserna på vägen hem och kom fram till att vi inklusive de 4 målen har 10 riktiga mål-lägen. Stefan (Bärlin) som gör två mål har förutom målen 4 rena frilägen med Umeås målvakt.

Jörgen var nöjd med att VSK fick igång målskyttet i dagens match: - Vi ökade väl vår målskörd med 50 procent idag. Men ändå är det så att vi har dåligt självförtroende, för hade vi haft flytet och självförtroendet hade vi nog kunnat göra 7-8 mål idag.

Men med 4 insläppta mål är det självklart en del att arbeta med?
- Ja det är en del att arbeta med, vi uppträder då och då som ett pojklag i försvarsspelet, vi är alldeles för naiva och avvaktande. Vid deras 2-2 mål så får deras yttermittfältare springa 20-25 meter med bollen där vi bara står och tittar. Det är ju bara att trycka ut honom över linjen. Vi måste vara mycket tuffare.

- Samma sak är det i boxen, vi låter deras spelare vinna duellerna alldeles för ofta!

Men nu känns det ändå som om ni gjorde en bra match och gjorde många mål, det kanske är lättare att jobba i veckan då det ”bara” är att arbeta med försvarsspelet?
- Jo det är lättare nu, och jag tror att vi när vi smälter matchen lite mer får upp självförtroendet, för generellt sett var vi väldigt bra idag.

Vadim tog Luccianos plats på innermittfältet och ni gjorde 4 mål och skapade mängder med chanser, blev det bättre så här?
- Jo vi gör många mål, men vi släpper in många idag också. ”Vadde” och ”Lucci” är två helt olika spelare, nästan så att det den ena är bra på är den andra dålig på. Vi får se under veckan hur vi ska göra till nästa match

Två bottenlag väntar nu, är det 6 givna poäng?
- Vi har pratat om det i gruppen under veckan och kommit fram till att vi kan verkligen slå alla lag när vi spelar bra, men vi kan också förlora mot alla när vi inte spelar bra. Vi måste spela bra och vara aggresiva, är vi inte det så vinner vi inte några matcher. Men det är klart att det underlättar att det är Östersund vi möter och inte ett topplag

Umeå FC - VSK Fotboll 4-4 (2-2)
Mål: 0-1 (1) Stefan Bärlin, 1-1 (6) Danny Persson, 1-2 (14) Simon Lundevall, 2-2 (26) Danny Persson, 2-3 (53) Stefan Bärlin, 3-3 (78) Danny Persson, 3-4 (82) Vadim Jevtusjenko, 4-4 (92) Johan Larsson
Publik: 691

Så här spelade VSK Fotboll:
Målvakt: Martin Sundström
Försvarare: Filip Stenström, Dennis Boskailo, Oscar Pehrsson, Tobias Holmgren
Mittfältare. Koyar Salimi, Vadim Jevtusjenko, Patrik Grönvall, Simon Lundevall
Anfallare: Stefan Bärlin, Temesgen Berhane