Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll är verkligen nere för räkning. Nu på söndagsaftonen åkte laget på ännu en riktig stjärnsmäll, då serieledarna Degerfors plockade med sig alla tre poängen hem. De visade sig verkligen värda sin serieledning, och vann komfortabelt med 4-0.

Dagens möte var på förhand sett som en elementär match för hemmalaget, inför fortsatt jakt på tabelltoppen. En vinst, och laget skulle vara med igen.

Av det blev dock inte mycket. Bortalaget klädde istället av VSK, och kunde enkelt hämta hem poängen till Värmland.

Redan efter knappa tre minuters spel, på ett vänsterinspel, lyckas Johan Bertilsson nicka in ettan.

Efter detta får Degerfors ytterligare ett par chanser, dock utan att lyckas förvalta dem. De lyckas skapa en del farliga kontringar.

VSK får sedan ett par lägen, i halvlekens mitt. Temesgen Berhane har bl.a. en halvfarlig cykelspark, medan anfallskollegan Stefan Bärlin missar ett friläge.

I den 38:e minuten kommer så tvåan. På ett långt inspel från höger lyckas Degerfors ensamme anfallare, den ack så skicklige Peter Samuelsson, nicka in 0-2.

- Dennis Boskailo vinner den nickduellen kanske åtta gånger av tio, säger VSK-tränaren Jörgen Zetterström.

- Han kommer inte riktigt rätt, medan deras kille gör en riktigt bra prestation.

Minuten efter kommer nästa smäll, 0-3, genom ett markskott från höger i straffområdet, som landar vid bortre stolpen. Målskytt, återigen, Peter Samuelsson.

VSK gör ett byte strax innan halvtidsvilan. Den varnade Luciano Damianovici (avstängd nästa match) ersätts av Kalle Ljungberg.

Andra halvlek inleds med vad som definitivt dödar matchen. Degerfors tilldelas per omgående en straff, som Sebastian Henriksson säkert förvaltar.

Efter denna händelse spelas matchen av, då båda lagen inser slaget avgjort.

- Vi får ett tidigt mål, och tar tag i matchen, säger bortatränaren Patrik Werner.

- Stefan Bärlin har ett bra läge sedan, men skjuter rakt på Jonas Bohlin. Det hade kunnat vara 1-1 där, och då hade vi fått en helt annan match.

Jörgen Zetterström spinner vidare på samma spår:

- Vi släpper in ett tidigt mål igen. Det är inte bra för självförtroendet. Men vi gnager oss in i matchen, och skapar några halvchanser. Sedan gör de ett mål till. Vi får benen undansparkade hela tiden, och har inte ens haft en millimeter med oss under den senaste veckan.

- Vi förlorar matcherna i straffområdet, och vi kommer inte in i situationerna.

Jörgen fortsätter vidare att tala om hur fort det fina spelet försvunnit. För knappa två veckor sedan spelades en väl godkänd match borta mot Karlslund (vinst 1-0), men till hemmamatchen mot Valsta var allt som bortblåst. Nu går allt istället emot VSK.

- Men 9-0 mot Valsta och Degerfors går inte att förklara bort. Vi försöker analysera och hitta problemen. Vi måste ju göra någonting åt det. Men det mesta sitter innanför pannbenen på killarna. Vi kan ju inte ha blivit så mycket sämre tekniskt, fysiskt och taktiskt på bara en vecka.

- Bortamatchen mot Enköping, som är väldigt fysiskt svår, klarade vi på ett bra sätt. Och Enköping är inte fyra-fem mål bättre än varken Valsta eller Degerfors, det tycker jag inte. Vi vann mot Enköping tack vare vår fysik, och likadant var det mot Arameiska. Så fysiken är det inget fel på.

VSK Fotboll-Degerfors IF 0-4 (0-3)
Mål: 0-1 (3) Johan Bertilsson, 0-2 (38) Peter Samuelsson, 0-3 (39) Peter Samuelsson, 0-4 (47) Sebastian Henriksson
Varningar, VSK Fotboll: Luciano Damianovici (avstängd) och Martin Hofling (avstängd)
Publik: 870

Så här spelade VSK Fotboll:
Målvakt: Martin Sundström
Försvarare: Filip Stenström (72), Dennis Boskailo, Oscar Pehrsson, Tobias Holmgren
Mittfältare. Koyar Salimi, Luciano Damianovici (45), Patrik Grönvall, Vadim Jevtusjenko
Ersättare: Kalle Ljungberg (45), Martin Hofling (72), Simon Lundevall (78), Robin Blommé och Erik Biselius (målvakt)
Anfallare: Stefan Bärlin (78), Temesgen Berhane

Nästa match spelas om en vecka borta mot Umeå FC, medan nästa hemmamatch äger rum ytterligare en vecka senare, då Östersund står på programmet. Väl mött!