Visa fler äldre nyheter >

VSK tar på söndagskvällen (18.00) emot säsongsinledningens överraskningslag, Arameiska/Syrianska Botkyrka. De har inlett säsongen med tre segrar och två oavgjorda, mot VSK:s tre segrar och två förluster. Det vankas därav ett toppmöte på "Parken". Att vänta är troligtvis en offensivlusta av stora mått. "Vi kan slå alla, när som helst", varnar tränare Zetterström kommande motståndare.

Vid seger har hemmalaget chansen att kliva upp på andra, eller tredje, plats; endast en poäng från serieledarna Degerfors. Vid seger för bortalaget, betyder det serieledning. Det är alltså ett möte viktigt för toppen som väntas Västeråspubliken. Ett toppmöte mellan två offensiva uppställningar!

Hur har träningsveckan varit? Några nya avbräck?

- Vi har kunnat träna bra och utan skador.

Tobias Holmgren är avstängd. Hur påverkar det er?

- Eftersom Tobbe har en spelstil som bara han och Filip Stenström har, av våra försvarare, så kommer det se lite annorlunda ut. Vi kommer säkert inte kunna komma runt lika mycket på den kanten, men samtidigt får vi en stabilare defensiv, vilket gör att Filip kan gå med ännu mer.

Arameiska är säsongens överraskning, så här i inledningen. Vad kan vi förvänta oss av dem? Hur skall vi stoppa dem, och blir det fortsatt full fart framåt?

- De har fem raka utan förlust och det imponerar. Det är ett spelande lag med många tekniska spelare. För oss blir det viktigt att ligga nära dem när de har bollen, och att få igång vårt passningsspel när vi själva har boll. På hemmaplan vill vi alltid vara det bättre laget, så det är vår ambition att spela så mycket som möjligt i deras straffområde.

Senast mot Enköping var första halvlek mindre bra, medan den andra var riktigt fin! I första halvlek verkade det bli ett glapp mellan backlinje och mittfält, medan ni i den andra visade prov på er enorma ork. Kommentar till det?

- Stämmer att första halvlek inte var så bra. Vi tappade bollen för mycket och då är man alltid sårbar. Att vi har bra ork tycker jag att vi visat flera gånger. Vi har spelat fem matcher som alla varit spännande ända fram till sista sekunden, så killarna har tvingats ta ut allt de har varje gång.

Senaste segern måste ha varit oerhört viktig. En riktigt fin vändning kan ju ge en otrolig skjuts framåt!

- Givetvis kul att få utdelning på det enorma jobb pojkarna la ner. ESK borta är en av de svåraste matcherna i serien, och klarade vi av att vinna där vet vi att vi kan slå alla när som helst.

Matchen spelas kl. 18.00 på Swedbank Park. Varmt välkomna!