Visa fler äldre nyheter >

Inför säsongen talades det om en orutinerad och ung backlinje. Frågetecknen var många angående försvarsspelet. Förra året släpptes det in många mål. Skulle det bli bättring på den fronten i år? Hitintills ser det lovande ut och en man bakom den framgången är Oscar Pehrsson. Hans fina mittbacksspel har rivit ner flertalet applåder och han är lite av en succéman så här långt. vskfotboll.nu var nyfikna på hemligheterna bakom framgångarna.

Hur ser du på säsongsinledningen och din nya position som mittback?

– Det har flutit på bra tycker jag. Eftersom jag aldrig spelat mittback tidigare tycker jag att det gått över förväntan. Som det känns nu trivs jag väldigt bra på mittbacken.

Samarbetet med Dennis Boskailo ser ju från sidan ut att fungera väldigt bra. Hur ser du på saken?

– Det är otroligt lätt att spela med Dennis. Han styr och ställer där bak på ett bra sätt. Vi har hittat våra roller bra. Det känns som om vi vet vad den andre ska göra hela tiden och därför har vi klarat oss ifrån misstag som annars kan ske. Sedan hoppas jag det kan bli ännu bättre ju mer vi får spela tillsammans eftersom vi knappt gjorde några matcher på försäsongen ihop.

Hur ser du på lagets försvarsspel som helhet i jämförelse med ifjol?

– Det känns som om vi är mer balanserade i år än tidigare. Förra året hade vi en grym offensiv men det trillade väl in någon boll för mycket.

Har försvarslinjens spel förändrats sedan fjolåret?

– Det är ju skillnad för mig eftersom jag spelar mittback nu men det känns som det har blivit tydligare med vem som ska göra vad. Vi tränar också mer försvarsspel i år jämfört med i fjol. Backlinjen kan köra själva vissa träningar för att förbättra sådant som vi behöver. Och backar behöver ju inte samma träning som till exempel forwards så det känns mycket bra att man får träna på det man sen ska göra på match

Kände du att du utvecklades under försäsongen?

– Jag var skadad och sjuk en del under försäsongen så det blev inte så många matcher men när jag väl spelade kändes det som att jag kom in i rollen som mittback mer och mer.

Är det något speciellt som du anser dig ha förbättrat?

– Jag tror att jag framför allt har stort självförtroende nu vilket är viktigt, då blir det lättare ute på plan och man vågar ta för sig mer. Annars tror jag att jag tagit som steg överallt men det är inget speciellt som jag tycker jag har förbättrat

Hur mycket har tränarna betytt för lagets försvarsspel?

– Tränarna är alltid viktiga för ett lag och det är klart att de är duktiga. Vi har fått igång ett spel som vi känner oss trygga med och det känns bra att veta att vi kan spela bra fotboll. Det känns viktigt att vi får träna mycket på såna saker som sker under match och efter de två första matcherna har vi verkligen fokuserat på passningsspelet för att få det att fungera på match.

Hur pass nöjd är du med starten?

– Jag tycker nog att vi skulle ha haft några poäng till för att kunna känna oss nöjda med starten. Mot Gröndal borde vi tagit minst en poäng. Samtidigt spelade vi verkligen inte bra i de två första matcherna men nu känns det som att vi spelar det spel vi vill spela och förhoppningsvis kan vi fortsätta med samma spel som vi hade senast

Hur känner du inför morgondagens match mot Enköpings SK?

– Vi hoppas såklart på seger och det har känts bra på träningarna i veckan. Det känns som att hela laget är på gång och vid seger är vi med däruppe.