Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll åker i kväll till Stockholm för spel mot Gröndals IK på svårspelade Aspuddens IP. Det är ett revanschsuget gäng som åker till Stockolms södra delar. Vi ringde upp VSK Fotbolls tränare Jörgen Zetterström för att kolla av läget inför matchen.

Nu har det gått en vecka sedan matchen mot Brage som inte alls var någon bra insats från Grönvitt. Hur är känslan i truppen?
– Vi hade ett rejält snack dagen efter Brage. Spelare och ledare är helt överens om vad som var problemet och sen har vi jobbat extra hårt på det under veckan. Stämningen har varit bra och känslan är att alla har stor revanschlust inför dagens match. Vi skäms alla för insatsen mot Brage.

Stefan Bärlin fick ju kliva av sist på grund av skada, hur är det med honom och alla andra i truppen?
– Stefan är fortfarande borta. Även Victor Holm och Robin Blommé är borta. I övrigt så tränar alla för fullt!

Vad vet du om Gröndals IK?
– Jag tycker att jag har bra koll på Gröndal, dels har jag nyligen sett laget spela och sen känner jag till de flesta av deras spelare sen tidigare. Jag har dessutom tränat några av dem i BP. De har några riktigt vassa spelare framåt som är väldigt snabba och farliga i djupled. Genom deras samarbete med BP har man fått ett flertal riktigt bra unga spelare som är väldigt bra och välutbildade spelare. Gröndals lagkapten Robin Bergman är en av mina gamla killar som jag känner väl och från sin centrala mittfältsroll styr han mycket i spelet med en väldigt fin passningsfot.

Patrik Grönvalls mittfältsplats är starkt ifrågasatt, eller som du sa tidigare, att du aldrig blivit så ifrågasatt någon gång över ett beslut. Men är det så att Grönvall spelar på mittfältet för att du inte ser att det finns några andra där eller ser du Grönvall som en naturlig mittfältare?
– Han spelar där för att vi tror det är bäst för laget. Det ger en bra balans till de många offensiva spelarna vi har runt omkring honom och jag tycker att träningsmatcherna visat att vi är rätt ute. Laget skulle se väldigt konstigt ut om jag lyssnade på alla som har åsikter. Vi skulle nog ställa upp utan backar, med sex mittfältare och fyra forwards om staketexperterna fick bestämma.

Det sägs att Aspuddens IP har en dålig gräsmatta, hur har ni förberett er på detta under veckan?
- Alla gräsplaner i Stockholm har så hög belastning att de aldrig hinner bli bra, så vi kan nog förvänta oss en dålig matta i dag. Vi har tränat de sista passen på Blåsbo så vi ska hinna bli vana vid underlaget. Men det är inte underlaget som kommer att bli avgörande utan vår egen prestation. Underlaget är samma för båda lagen.

Vad tror du om matchbilden?
– För oss är det viktigast att vi försöker spela samma fotboll på match som det vi tränar på. Det har vi inte gjort mot varken Forward eller Brage så det blir högsta prioritet. Jag hoppas verkligen att vi kan skapa fler målchanser än tidigare samtidigt som vi ska försvara oss mot deras långa spel.

Kick-off i kväll är klockan 18:30. P4 direktsänder matchen i webbradion med start klockan 18:20. För mer information, läs en tidigare artikel på vskfotboll.nu