Visa fler äldre nyheter >

Hela 5279 åskådare sökte sig till Swedbank Park för att se premiärmatchen mellan VSK Fotboll och BK Forward. Detta innebär publikrekord på Västerås nya fotbollsarena. VSK Fotbolls vice ordförande Claes Svensson kan bara säga en sak: ”Fantastiskt roligt!”

Att VSK Fotbolls premiär kändes het kände nog många men att den var så het att det skulle rendera i publikrekord trodde nog få.

– Vi måste ju tacka näringslivet i Västerås som har gjort det här möjligt. I dag sponsrade 75 företag entrén, säger Claes Svensson.

– Det har ju blivit lite av en tradition att VSK Fotboll har fri entré i hemmapremiären.

Och visst har Claes Svensson rätt. Trenden säger också att publiken ökar.

2006: VSK Fotboll–Robertsfors 1-1. Publiksiffra: 3 001
2007: VSK Fotboll–Syrianska FC 2-0. Publiksiffra: 4 273
2008: VSK Fotboll–Umeå FC 2-0. Publiksiffra: 4 235
2009: VSK Fotboll–BK Forward 1-0. Publiksiffra: 5 279

Hur ser du på arrangemanget i största allmänhet i dag, Claes?
– Vi har pratat efter matchen och generellt sett är vi mycket nöjda. I och med att vi har skaffat staket bakom det södra målet så kan vi centrera all försäljning till huvudläktaren och därmed också ge samma utbud för alla på arenan!

Till sist så vill vi sätta dagens publiksiffra i perspektiv: 31 av 32 lag i Allsvenskan och Superettan har haft sina hemmapremiärer. Det är bara tolv lag som har haft en högre publiksiffra än Grönvitt och VSK Fotboll hade högre publiksiffra än samtliga 15 lag från Superettan (IFK Norrköping spelar i morgon).

Om VSK Fotbolls representationslag håller för Superettan återstår att se men publikmässigt så skulle Grönvitt klara sig galant!