Visa fler äldre nyheter >

På lördagen är det dags för ny match hemma på Swedbank Park. För motståndet står Värmbol, en klubb som spelar i division 2.

Med tre träningsmatcher kvar börjar seriepremiären närma sig vilket truppen känner av.
- Försäsongen är väldigt lång och nu börjar man märka att killarna längtar till seriestarten. Vi har en tuff öppning med flera hårda matcher så det gäller att vi är på topp direkt i inledningen, säger tränare Jörgen Zetterström

Med en stundande seriepremiär börjar även startelvan ta form till den första matchen mot BK Forward.
- Alla spelare i truppen har fått flera chanser att visa vad de går för och vi har skaffat oss en ganska bra bild av vilka som varit bäst både individuellt och hur väl balanserat laget blir. Det går inte att sätta in alla våra anfallare utan balansen är viktig.
Detta betyder dock inte att chansen för övriga spelare är borta, VSK har en trupp beståenda av många bra spelare.
- Det är fortfarande matcher kvar och chansen finns att spela åt sig en plats i startelvan till seriepremiären. Vi har en mycket bra trupp och dagsformen kommer att vara viktig, därför kommer det säkert bli en del rotation på vissa platser, berättar Jörgen.

Glädjande är annars att skadeläget börjar se bättre ut. Av de som är borta i helgen är nu Martin Andersson, Stefan Bärlin, Allan Bienkowski, Patrik Grönvall, Patrick Wallén, David Engström och Tobbe Holmgren tillbaka i träning. Simon Lundevall har varit febersjuk under veckan men tränade i kväll. Kalle Ljungberg och Dennis Boskailo är även dem nära spel, båda kan träna hårt igen. Oscar Pehrsson spelar inte i matchen eftersom han fick en smäll i förra matchen.

Truppen mot Värmbol:
Danne Svensson (Debutant)
Filip Mårtensson, Martin Hofling, John Eriksson, Tobbe Holmgren
Vadim Jevtusjenko, Luciano Damianovici, Patrik Grönvall, Koyar Salimi
Martin Andersson, Stefan Bärlin

Avbytare: Allan Bienkowski, Patrick Wallén, David Engström, Temesgen Berhane, Filip Stenström, Martin Sundström

Inför matchen har Zetterström ingen större koll på motståndarna Värmbol.
- Nej, jag brukar inte kolla upp motståndarna när det bara gäller träningsmatcher utan vi fokuserar bara på vårt eget spel. Om jag vill veta någonting så kan jag alltid fråga Grönvall, det är hans moderklubb. Eftersom vi möter ett lag från division 2 så borde vi ha mycket boll och få försvara oss mot snabba omställningar. Eftersom att vi är ett offensivt lag så hoppas jag att vi lyckas få in några bollar, det stärker alltid självförtroendet i ett lag, avslutar Zetterström.

Matchen börjar 13.00 på Swedbank Park