Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll var för vekt mot Dalkurd. Med många spelare på skadelistan förlorade Grönvitt med 4-2 i dagens kvalmatch i Svenska cupen. Jörgen Zetterström var inte nöjd efter matchen.

Beskriv matchen lite?
- Vi gör ingen bra match men är ändå nära hela tiden. Första halvlek är jämn och kan sluta lite hur som helst. Dalkurd har en hel del boll men skapar inte så mycket. Våra bästa målchanser är ett stolpskott från Simon Lundevall och ett jätteläge där Martin Andersson kommer fri men målvakten kommer nära och skottet går mitt på honom. Returen studsar ut och Dalkurd gör 1-0 på kontringen. Millimetrarna var emot oss där.
Lite senare vänder Temesgen Berhane bort sin back och har raka spåret fram mot målet, han blir nerdragen och allt som händer är ett gult kort.

VSK Fotboll fick en utvisning och straff emot sig i början på andra halvlek. Beskriv situationen.
- I andra halvleks första minut drar Filip Mårtensson ner deras forward vilket ger honom rött kort och straff för Dalkurd. Beslutet var säkert riktigt men frågan var om det var mer värt en frilägesutvisning än situationen med ”Temme” i första halvlek.

Vad var det som brast mest idag?
- I första halvlek var vi lite sega, vinner inga andrabollar och fuskar lite i hemjobbet i bland. Trots detta är vi med i matchen. Med 0-2 i baken och en man mindre hela andra halvlek så måste vi chansa lite med en trebackslinje och då blir det givetvis stora ytor för Dalkurd. Patrik Grönvall blev sjuk under natten och Filip Stenström utgick redan efter cirka 30 minuter så balansen i laget var inte den bästa i dag. De senaste matcherna har vi blivit lite bortskämda med att ha Patrik och ”Lucci” centralt som vinner boll hela tiden. I dag fick vi inte tag på bollen lika ofta och fick inte samma flyt i spelet som tidigare.

Var det någon som stack ut och var bra i dag?
- ”Lucci”, Martin Hofling och Oscar Pehrsson gör det helt okej. Resten har visat tidigare att de kan bättre.

Ni släpper in fyra mål mot ett lag som spelar i division 2. Hur kunde det hända?
- Dels möter vi ett bra division-2 lag, samtidigt som vi inte kommer upp i normal standard. I dag möter vi ett lag som för dagen har ett betydligt mer erfaret lag på banan än oss. Dalkurd har sex-sju spelare från superettan eller allsvenskan. Vi har åtta juniorer med oss i dag varav sex spelar och även om våra killar är bra så får vi acceptera att de inte kan prestera på topp varje gång. 1-0 är på en kontring. 2-0, 3-0 och 4-1 gör de när vi är en spelare mindre samtidigt som vi ska trycka på framåt.

På lördag är det dags för träningsmatch igen.

Grönvitt möter Värmbol hemma på Swedbank Park.