Visa fler äldre nyheter >

VSK gjorde en bra match hemma mot AIK inför 2011 åskådare på Swedbank Park. Vskfotboll.nu fick sig en pratstund med VSK:s tränare Jörgen Zetterström efter matchen.

Jag måste säga att det var en bra match ni gjorde mot AIK!
- Tack, med tanke på motståndet är jag väldigt nöjd.

Det är målkalas i första halvlek för att vara mållöst i andra, försvarsspelet såg klart stabilare ut i andra. Vad hände?
- Dels tog vi upp några saker i paus som gjorde att vi blev bättre i andra. Sen orkade inte AIK hålla samma höga tempo i andra halvlek vilket också gjorde att det var lättare för oss. Man måste tänka på att vi inte spelat så många matcher än och att vi testar olika uppställningar hela tiden. Killarna har inte fått någon ärlig chans att spela sig samman än.

Jag har bara sett Oscar Pehrsson som ytterback, hur tänkte du med honom som mittback?
- Vi har 6-7 träningsmatcher till före seriestart och under de matcherna kommer jag testa olika spelare på olika platser. Jag ser Oscar som ytterback eller mittback i första hand och på turneringen senast spelade han ytterback så det här var ett bra tillfälle att se honom som mittback mot bra motstånd.

Var bytet med Robin Blommé planerat?
- Ja

Vad säger du om Martin Sundströms debut i målet?
- Jag tycker att han gjorde det mycket bra. Jag tror att vi kommer ha två väldigt bra målvakter att välja på när Erik blir spelduglig igen.

Varför fick ”skyttekungen” Patrik Grönvall spela innermittfältare och inte på topp
- Samma tänk som med Oscar. Patrik har spelat några matcher på mitten nu och gjort det bra. Han kommer säkert att spela någon på topp också framöver. När man bygger lag så måste man se till helheten. Igår tycker jag att Temme (Temesgen Berhane) och Bärra (Stefan Bärlin) gör det bra på topp, skulle Grönis (Patrik Grönvall) spelat där hade någon av dom fått kliva av. Vi har väldigt många bra spelare så ingen ska känna sig säker på att spela på samma plats varje match.

Vad säger du om publiksiffran?
- Fantastisk kul. Har vi stort publikstöd så kommer det att hjälpa oss mycket i jakten på poäng.