Visa fler äldre nyheter >

vskfotboll.nu presenterar VSKs senaste nyförvärv.

VSKs senaste nyförvärv, Ibrahim Atiku, har varit med om att vinna Afrikanska juniormästerskapen för Ghana. Samma lag tog brons i junior-VM 1999 där han också blev uttagen till turneringens all-star team. Vidare så har Ibrahim gjort en seniorlandkamp mot Egypten.

År 1999 bytte Ibrahim klubb från ungdomslaget Cowlane Babies till Liberty Professionals, ett lag i Ghanas högsta division som slutade 3:a förra året. Nu 2003 spelar han alltså i Grönvitt.

Ibrahim spelar gärna i en offensiv roll på mittfältet och jobbar över stora ytor på planen. Hans styrka som fotbollsspelare ligger främst i hans snabbhet och teknik. Ibrahim Atiku kommer definitivt att bjuda publiken på Arosvallen på en härlig show i år...

Bästa minne som fotbollsspelare?
– Det var när vi mötte Brasilien i semifinal i U17 VM turneringen på Nya Zeeland 1999. Brasilien gjorde 2-0 i första halvlek, men vi lyckades kvittera och matchen gick till förlängning och straffar. Tyvärr förlorade vi i straffläggningen men det är ändå mitt bästa fotbollsminne så lång.

Värsta minne som fotbollsspelare?
– Nej, inget speciellt.

Bästa spelare jag spelat med?
–Det är Ghananska spelare som nu spelar i klubbar i Frankrike och Italien.

Förebild inom fotbollen?
– Abede Pele från Ghana. Han har 3 ggr blivit utsedd till Afrikas bästa spelare och vunnit Europacupen med Marseille -93.

Bästa spelare jag spelat mot?
– DaMarcus Beasley. Han är numera ordinarie i USA:s seniorlandslag och spelade för sitt land i senaste VM:et i Korea/Japan.

Vilka två lag går direkt upp i Allsvenskan i år?
– VSK for sure! Dom andra lagen vet jag inte mycket om men VSK kommer att gå upp.

Vilka tre lag åker ur?
– Jag vet för lite om lagen för att uttala mig om det.

Personliga mål med säsongen?
– Mitt personliga mål är att vara en del av laget som tar sig upp till allsvenskan i år.