Träning och match i Coronatider

Som alla andra är vi noga med att följa de restriktioner som gäller runt Corona och Covid-19. De här riktlinjerna gäller fr.o.m. 1 juni 2121.

Vi har vidtagit åtgärder för att göra vår verksamhet så anpassad som möjligt till rådande omständigheter. Men det betyder att vi räknar med vi gemensamt tar ansvar till allas glädje och välmående. Bl.a. så tar vi för givet att ni alltid håller er hemma om ni har några som helst symptom, hur lindriga de än kan tänkas vara även nu när restriktionerna har släppts något. Det gäller förstås för både ledare, spelare och alla andra. 

Förutom det gäller tills vidare följande:

TRÄNING och MATCH

  • Barn- och ungdomslag får bedriva träning, spela matcher och delta i mindre cuper och läger i mindre omfattning. Med mindre omfattning menar Folkhälsomyndigheten med färre antal deltagare eller färre antal matcher.

IVER ARENA

  • Från 1 juni tillåts upp till 500 åskådare på anläggningar som har numrerade sittplatser, som Iver Arena har. På mindre arenor är maxantalet 100 åskådare.

EXTRA FÖRSIKTIGHET

  • Det är föräldrars ansvar att hålla barn- och ungdomsspelare hemma vid förkylningssymptom.
  • Finns det personer i er nära omgivning som är smittade behöver även ni vara hemma tills vederbörande varit symtomfri i två dagar. 
  • Var fortsatt noga med er handhygien, tvätta ofta och använda gärna handsprit.

Allt det här kan fortfarande ändras med kort varsel. Har ni frågor är det bara att höra av er. 

Läs gärna mer på krisinformation.se och på VFF:s hemsida.

Akademichef
Herman Ottosson 
070-812 08 16
herman.ottosson@vasterassk.se