Storseger mot Hallsberg: ”Vi känns lugna”

Damlaget åkte till Hallsberg på onsdagen för att möta IFK Hallsberg på Allévallen och gjorde det med den äran. Storseger med 4-1 efter dubbla tvåmålsskyttar.

– Vi kontrollerar första halvlek bra tycker jag. Hallsberg kommer inte åt oss och vi spelar förbi deras spelare och känns som vi spelar mycket snabbare. Vi får ett tidigt mål vilket också är skönt. En fin hörna som Safiya nickar in redan i den femte minuten, säger Markus Lindberg.

VSK fortsätter att dominera matchen, men drar sedan på sig en straff efter att Agnes Vilén dragit ner en motståndarspelare i straffområdet.

– Vi släpper till en långboll där vi missbedömer bollen och Agnes tvingas dra ner deras spelare. Sen på straffen gör hon en fantastisk räddning, men tyvärr är straffskytten först på returen och kan peta in bollen i öppet mål. Men det som är skönt nu på slutet är att vi är så lugna trots att vi inte leder, vi är trygga i vårt spel och att vi kommer fortsätta skapa chanser, fortsätter Markus.

Ja faktum är att mål två och tre kommer redan innan paus, båda från Wilma Hedenström. Något som gör tränare Markus Lindberg nöjd.

– 3-1 i paus och vi har ett bra snack där vi har möjlighet att titta på lite sekvenser i Hallsbergs försvarsspel som vi kan rätta till för att komma förbi ytterligare. Hallsberg är sedan lite mer aggresiva i andra halvlek men det känns alltid lugnt. Sen gör Safiya ett mål till precis innan slutsignalen

Femte raka matchen utan förlust är ett faktum och en andraplats i tabellen.

– Jag är väldigt nöjd med att vi inte släpper in mycket mål, vi har bara släppt in fyra hittills vilket är mycket bra. I matchen i stort är det också många som är bra idag, både Safiya och Wilma gör båda tre poäng, två mål och en assist. Sen vill jag också lyfta Sargonia som dikterar villkoren på mittfältet och gör så mycket i det tysta så att andra får skina.

Nu väntar match hemma mot Forsby på lördag, en match som Markus Lindberg missar

– På fredag åker jag ner på P17-EM på Cypern och blir borta i alla fall minst 12 dagar avslutar Markus.

IFK Hallsberg-VSK Fotboll 1-4 (1-3)

Målskyttar: 0-1 (5) Safiya Abulkadir Abshir, 1-1 (16) Oliva Puhls 1-2 (34) Wilma Hedenström 14 min, 1-3 (39) Wilma Hedenström, 1-4 (90) Safiya Abulkadir Abshir


Så spelade VSK

Målvakt: Agnes Vilén
Försvar: Tyra Magnusson (68), Jennifer Holmström, Thea Nilsson (68), Maria Fjellman
Defensivt mittfält: Sargonia Solaka, Safiya Abulkadir Abshir
Offensivt mittfält: Tilda Hellén (46), Nathalie Brorson, Wilma Hedenström
Anfall: Moa Karlsson (70)
Avbytare: Elin Antonsson (46), Sally Messing (68), Julia Lindholm (68), Zelda Stadsdahl (70), Eila Viitala (Mv)