Stark seger för Grönvitt!

VSK Fotboll tog säsongens sjätte seger efter laget besegrade Syrianska FC med 2-1 på Södertälje Fotbollsarena, i en match som kanske blev onödigt spännande sett till antal chanser som laget skapade framförallt i den första halvleken. Målskyttar för VSK var Jonas Hellgren och Simon Johansson.

VSK startade matchen mot Syrianska med en välbekant 4-3-3 uppställning i en nästan total frenesi. Laget skapade tidigt vassa chanser och fick också resultat när Jonas Hellgren fick gott om tid på sig att placera in 1-0 redan i den tredje minuten bakom SFC-keepern Dwayne Miller. Under matchens inledande 20 minuter så fortsatte Grönvitt att trycka på för ett ytterligare ledningsmål där centrala forwarden för dagen Brian Span hade ett fint läge efter en omställning och Calle Svensson som sånär tryckte in en hörna. Resultatet stod sig dock halvleken ut, dock inte utan hjälp från Anton Fagerström i kassen som fick stå för fina ingripande när motståndarna väl satte försvaret på prov.

Den andra halvleken hade kanske inte riktigt samma fart och fläkt som den första men det var ändå VSK som kunde utöka sin ledning till 2-0 genom Simon Johansson som enkelt kunde raka in bollen efter ett mycket vackert förarbete från Filip Tronêt som balanserade bollen längs linjen på planen för att sedan slå ett perfekt inlägg efter backen. Snyggt och viktigt mål för Sportklubben! På stopptid lyckades SFC reducera på en nick i duell med Anton men närmare så kom inte hemmalaget utan VSK Fotboll fick åka hem till Västerås med alla tre poängen. Segern skjutsar Grönvitt upp till en plats åtta i tabellen men både Degerfors IF och Halmstad BK kan lägga vantarna på den placeringen ifall de lagen vinner sina matcher i omgång 21.

Nästa match för VSK är på söndag den 1 september då laget får resa till Skånes södra kust för att ta sig an Trelleborgs FF i en ny hyperviktig placeringsfight. Nästa hemmamatch för VSK Fotboll är mot Brommapojkarnamåndag den 16:e september 19:00. Redan i morgon är det dock match igen för Sportklubben då man möter Division 3-gänget Sala FF i TV021-cup på Lärkans IP 19:00.

Domare: Adam Ladebäck