Läs mer..." />

Stabil seger för Grönvitt – ”Vi spelade med precis den kraft och fart som jag vill se”

VSK:s damer presterade på högsta möjliga nivå i första halvlek under eftermiddagens drabbning borta mot värmländska Lysvik. Paussiffrorna, 4-0, förblev också slutresultatet då bortalaget kunde spela på resultatet i andra halvlek och tryggt inbringa tre nya poäng.

VSK gick ut i högt tempo och skapade chanser omgående. 

Markus Lindberg:  ”Det var säsongens första match på riktigt gräs vilket gjorde att vi kunde via utnyttja passningsspelet på ett annat vis och därmed ställa till det för Lysvik. Vi spelade med precis den kraft och fart som jag vill se.”

VSK avancerade exempelvis framgångsrikt längs kanterna och slog fina inlägg genom Hedenström och Solaka. Det vållade en hel del oro i hemmaförsvaret.

Lindberg: ”Vi skapade många lägen och var bra på fasta, två av våra mål kom exempelvis till på hörnor”.

Med tanke på att VSK redan gått upp till  4-0 efter en knapp halvtimme blev den resterande delen av matchen av annan karaktär. VSK spelade dock stabilt även fortsättningsvis och hanterade sin ledning förtjänstfullt.

Dagens målskyttar.

Lindberg fortsätter:

”I andra försökte Lysvik ändra sitt spel och vi fick mindre tid med boll. Vi var dock trygga i det och skapade en del lägen även under den matchbilden. Så här efteråt känns det otroligt skönt att vi kunde hålla nollan och ro hem matchen på det här viset”.

VSK placerar sig på andra plats i tabellen efter dagens match. Detta med en match mindre spelad än konkurrenterna högst upp, Rävåsen och Eda.

Nu väntar ett intensivt spelschema med tre matcher på tio dagar. Först gästas Hallsberg på onsdag, om exakt en vecka kommer Forsby till Västerås innan det blir ytterligare ett värmlandsbesök mot Hertzöga, den 25 maj.

Ett tätt och intensivt matchande men med de två senaste matchernas stora segrar i ryggen bådar det gott för VSK.

SEGER!

Lysviks IF-VSK Fotboll 0-4 (0-4)

Målskyttar: 0-1 Safiya Abulkadir Abshir 3 min, 0-2 Wilma Hedenström 14 min, 0-3 Safiya Abulkadir Abshir 24 min, 0-4 Tilda Hellén 28 min


Så spelade VSK

Målvakt: Agnes Vilén
Försvar: Maria Fjellman Kapten (81),Jennifer Holmström, Thea Nilsson, Linn Niemelä (Ut 57 in 81)
Defensivt mittfält: Sargonia Solaka, Safiya Abulkadir Abshir
Offensivt mittfält: Tilda Hellén (ut 65 in 81) Nathalie Brorson (72) Wilma Hedenström (81)
Anfall: Moa Karlsson (81)
Avbytare: Tyra Magnusson (57) Sally Messing (65), Zelda Stadsdahl (72) Alva Köpsen (81) Eila Viitala (Mv)