Visa fler äldre nyheter >

Tredje raka för grönvitt!

VSK klarade av att bärga trepoängaren borta mot Brage utan att prestera toppfotboll. Ett styrkebesked. De för dagen rödskrudade västeråsarna möttes av ett hungrigt Brage. I inledningen av matchen märktes det att masarna ville slåss om poängen. VSK blev stundtals tillbakapressade. En press som bara resulterade i några Bragefrisparkar i Beckham-läge. Turligt nog fanns ingen doja av den kalibern på plan idag.

Istället var det VSK som kunde ta ledningen. En löpning av Bärra ner till högra kortlinjen avslutades med ett perfekt inlägg. Bara för Botold att sätta pannan till vid bortre stolpen.

I andra halvlek mattades tempot inledningsvis. Det krävdes ett mål för att matchen skulle få fart igen. Det målet kom från bragefötter efter att Zanton missat ett ingripande i situationen före.
Den grönvita repliken kom omgående. Tre minuter senare missar bragekeepern att rensa undan utanför eget straffområde och Bärlin kan snappa upp bollen. Han drar iskallt första backen och skruvar läckert bollen förbi nästa back in i tom kasse.

Avslutningen blev nervkittlande. Brage jobbade frenetiskt på slutet men VSK klarade att hålla emot. När slutsignalen ljöd syntes det att det var mycket lyckliga spelare som kom och tackade den tillresta supporterskaran.

Tre poäng gör att VSK nu har ryckt ifrån bottenstrecket. Olyckligtvis drog både Felten och Kelly på sig gula kort och är avstängda mot Åtvidaberg hemma på torsdag.

Startelvan

Målvakt
David Wikström

Backar från höger
Martin Zanton
Patric Feltendahl
Andrew Kelly
Christian Söderberg

Mittfältare från höger
Joonas Botold
Johan Svensson
Mathias Elison
David Curtolo

Anfallare
Luciano Damionovici
Stefan Bärlin

Målen
0-1 Joonas Botold (34)
1-1 Mattias Pettersson (66)
1-2 Stefan Bärlin (69)

Byten
David Curtolo ut, Anders Sjöö in (75)
Luciano Damionovici ut, Eldin Kozica in (90)

Varningar VSK
Patric Feltendahl
Andrew Kelly