Visa fler äldre nyheter >

Den 20 augusti drar norrettan igång igen när VSK tar emot Arameisk-Syrianska på Solid Park Arena och VSK laddar upp med en träningsmatch mot Skövde AIK imorgon. – Två bra träningsveckor bakom oss, säger Johan Mjällby.

Söndagen 16 juli förlorade VSK borta mot Umeå FC med 2-1 och efter det väntade ett sommaruppehåll på ett par veckor. Laget har tränat tillsammans de senaste veckorna och imorgon laddar man upp med en träningsmatch borta mot Skövde AIK.

– Det handlar om att få känna på matchpuls inför höstpremiären. Vi kommer använda oss av många spelare och fokusera lite på sakerna som vi har tränat på under den här veckan. Vi kommer ta med ganska mycket från matchen, det som är mindre bra måste vi träna på i veckan framöver och det som är bra ska vi trycka på än mer.

Under sommarens transferfönster har VSK hämtat in fem spelare varav tre med erfarenhet av spel i högre serier än division 1, något Mjällby tryckt på att han vill få in.

– Det känns som att gruppen har fått en injektion av att det kommit in nya spelare. Jag tror att gruppen har blivit starkare mentalt och på planen av att konkurrensen hårdnar. Det är det vi aspirerar efter, ett mer proffsigt VSK med hög ambitionsnivå och kravbild.

Tre spelare vilas från träningsmatchen mot Skövde.

Filip Tronêt är skadad, Josef Akpinar har svullet knä och vilar även om han kanske tränar idag (fredag) och vilar gör också Jonas Hellgren. Jonas har lång skadefrånvaro bakom sig och han får i sin egen tid och ro bygga upp sig. Vi har större trupp nu och många friska spelare vilket gör att vi inte behöver stressa fram något.

VSK har två träningsveckor bakom sig där kropparna chockades under den första veckan med tyngre träning.

– Vi hade fyra dagar i rad med tung träning och spelarna körde på bra. Den här veckan har det varit lite mer matchpulserad träning med några inslag av fys. Vi har två bra träningsveckor bakom oss och naturligtvis blir det skönt att få en match i benen inför höstpremiären.

VSK åker till Skövde med 17 utespelare och två målvakter och tanken är att alla ska få så mycket speltid som möjligt.

Träningsmatchen mot Skövde AIK livesänds, klicka här för att komma till sändningen som kostar 49:-.