Visa fler äldre nyheter >

Efter meriterade nyförvärv så som Emir Smajic och Carlos Gaete Moggia kommer här nästa sommarpresent – mittbacken Ilir Berisha är klar för VSK. – Det är bara att gasa på, säger Berisha inför sin första höst i Grönvitt.

Norrettan har uppehåll fram till den 20 augusti men i det dolda jobbas det hårt inför höstsäsongen. Sedan tidigare är Emir Smajic, Carlos Gaete Moggia, Josef Akpinar och Kevin Custovic klara för VSK Fotboll och nu även mittbacken Ilir Berisha.

– Det känns bra, jag ser fram emot att hjälpa VSK uppnå de mål man har satt upp. Det är rätt beslut att återvända hem efter 1,5 år utomlands.

De senaste 1,5 åren har Berisha tillbringat i Albaniens högstaliga och laget Flamurtari Vlorë och han tar med sig erfarenheten.

– Albanien var ett bra läge just då och jag valde det för att utmana mig själv också. Det är en bra liga och jag tar med mig erfarenhet och kultur.

Det finns två anledningar till att Berisha valt Västerås Sportklubb, dels gillar han projektet och dels är hans fru från Västerås.

– När jag fick höra om VSK och projektet här så kändes det rätt. Lägger man till delen med familjen så kopplas allt samman och pusselbitarna faller på plats. Min fru är också höggravid och det var ingen tvekan om att hon ska föda här.

Berisha är en spelande mittback och har noterat att det är forne mittbacken Johan Mjällby som är manager för VSK.

– Jag kände igen namnet sedan tidigare och det är skönt att höra att han var mittback. Han har rutin från Celtic och England och det känns bra att ha den typen av tränare som känner igen min position.

Berisha är uppväxt i Tyskland och Kosovo, där han började spela fotboll. 2012 gick flyttlasset till Örebro och ÖSK där han tillbringade tre år, två år i Allsvenskan och ett år i Superettan. 2015 blev det flytt till Gefle IF innan det bar av för utomlandsäventyret i Albanien. Nu väntar en höst i jakten på Superettan.

– Det är tolv matcher kvar och det är bara att gasa på och försöka komma in i en bra rytm, jag ser fram emot en bra höst.

Kommentar från Michael Campese, klubbchef VSK Fotboll:
– Målsättningen var att hitta en rutinerad och meriterad spelare som spelat i Allsvenskan och Superettan i varje lagdel, och Berisha är sista pusselbiten kring den delen. Det föll sig bra att hans fru är från Västerås och att de kände för att flytta hem. Han har gjort drygt 30 matcher i Allsvenskan och är en stor, stark och stabil mittback med landslagsmeriter i Kosovo. Totalt har vi fått in fem spelare nu och det här inte bara en satsning för hösten utan även framåt då vi skrivit minst 1,5 årsavtal med dessa nya spelare.

Fakta
Namn: Ilir Berisha
Född: 25 juni 1991
Längd: 187cm
Position: Försvarare
Moderklubb: FC Prishtina
Tidigare klubbar: Örebro SK, Gefle IF, Flamurtari Vlorë
Aktuell: VSK Fotbolls senaste nyförvärv
Kontraktslängd: 1,5 år