Visa fler äldre nyheter >

Det som såg så ljust ut i början på den andra halvleken i Umeå slutade med en tappad ledning och poängtapp i toppstriden. Nu tar VSK sommarledigt och laddar batterierna inför hösten. – Vi ska jaga och ta den där andraplatsen, säger Johan Mjällby.

Umeå FC klev om VSK i tabellen för några omgångar sedan och inför helgens match låg VSK två poäng och en match mer spelad bakom Umeå. Det började också bra för VSK som tog ledningen i början av den andra halvleken.

– Laget gör en bra insats där vi tar ledningen och det kändes som att vi hade kommandot i det läget och skulle kunna gå för en seger, men det blev kortvarigt.

Det tog bara drygt två minuter efter VSK:s ledningsmål innan hemmalaget Umeå FC kvitterade på straff. Och med mindre än sju minuter kvar kom även ledningsmålet för Umeå.

– Det är klart att jag och spelarna är besvikna. Ska vi hårdra så ger vi bort matchen och de tre poängen. Ett oavgjort resultat hade kanske varit mer rättvist.

Sammanfattar man vårens alla intervjuer med Mjällby så har ordet skador och skadebekymmer dykt upp i princip varje intervju. Något som inte var bättre när vårsäsongen avslutades.

– Vi vet att vi är brandskattade med skador. Boris och Filip spelade igenom smärtgränsen idag, vi hade inte så mycket val egentligen. Båda ville spela, samtidigt visste jag att de inte skulle kunna klara av 90 minuter.

VSK avslutar vårsäsongen på en fjärdeplats, fem poäng bakom Umeå FC på andraplats och 14 poäng bakom serieledande IK Brage.

– Ingen skugga ska falla över spelarna. De har gett allt i en tid där vi haft många skadade. Jag hoppas kunna få till en bredare trupp nu och att vi har hela och friska spelare i höst.

Värvningssommaren har redan dragit igång för VSK. Kevin Custovic har hämtats in från IFK Västerås och fick hoppa in och debutera mot Umeå, Emir Smajic och Carlos Gaete Moggia blir spelklara när höstsäsongen drar igång.

– Vi drar igång den 1:a augusti igen och då kommer det stå några nya spelare där. Vi har redan Kevin, Emir och Carlos men det kanske blir någon mer.

Mer än så vill Mjällby inte gå in på när det gäller nyförvärv, men syftet med de nya som kommer in är att hjälpa laget på alla fronter.

– Vi jagar några spelare till som kan hjälpa oss för att få en bredare trupp, det är naturligt i det läget vi ligger i och det kommer också att lyfta spelarna och laget. Det kommer bli en nödvändig konkurrens.

Målet med den här säsongen är fortfarande glasklart från Mjällbys sida.

– Vi ska ta den där andraplatsen, vi ska jaga de andra lagen som ligger före oss nu och ta den.