Visa fler äldre nyheter >

Vårsäsongens sista match väntar när VSK beger sig norrut för att möta Umeå FC för andra gången den här säsongen. – Är man inte tillräckligt effektiv så vinner man inte matcher, säger Johan Mjällby inför returmatchen.

I början av maj möttes lagen på Solid Park Arena i en match som slutade 1-1, en match där VSK skapade mängder med målchanser.

– Vi missade i princip fyra öppna mål den matchen, men är man inte tillräckligt effektiv så vinner man inte matcher. Vi har fortsatt stor respekt för Umeå, det är bara att kolla på deras enorma formkurva just nu med sex raka segrar.

För några omgångar sedan klev Umeå FC förbi VSK och tog över andraplatsen i tabellen, det gör att vårsäsongens sista match blir ett toppmöte.

– Många ser den här matchen som helt avgörande för resten av säsongen, så ser jag inte på det. Vi vill såklart avsluta vårsäsongen på ett bra sätt med en bra insats och jag hoppas att vi tar tre poäng.

VSK har släppt in 15 mål på de 13 matcherna som laget spelat i årets serie, det är bara serieledande IK Brage som har släppt in färre.

– Försvarsspelet har varit mycket bättre den här säsongen jämfört med den förra och det är något vi har prioriterat från början på säsongen. Vi har bland annat fått in rätt karaktärer och då tänker jag främst på Calle Svensson.

Nyförvärvet och talangen Kevin Custovic är spelklar för VSK och finns med i söndagens matchtrupp.

Kevin är ung och talangfull men han är här för att han är redo att spela. Kevin är löpstark och har bra energi och får han chansen imorgon så kommer han få gå in utan press. Men jag är inte orolig över Kevin, han verkar vara en mentalt stark killa som ser det här som en utmaning istället för ett hinder.

Vårsäsongen avslutas också med skadebekymmer för VSK. Jonas Hellgren, Allan Kosik, Dylan Kosik, Koyar Salimi samt bröderna Jonathan och Joakim Häll missar matchen på grund av skador. Dessutom saknas Nikola Durovic och Carl Ekstrand Hamrén på grund av sjukdom.

– Det gör att vi har 13 utespelare och två målvakter tillgängliga imorgon. Då är det dessutom frågetecken på Boris Ljevar och Filip Tronêt inför matchen.

Umeå FC – VSK Fotboll
Söndag 16/7 14.00
Umeå Energi Arena

Klicka här för att streama matchen >>>