Visa fler äldre nyheter >

I måndags blev Emir Smajic klar för VSK Fotboll – här är nästa nyförvärv. Carlos Gaete Moggia är klar för Sportklubben. – Aldrig drömt om pengar och bilar, det är en fullsatt arena jag drömt om, säger Carlos när bläcket från kontraktet fortfarande håller på att torka.

Med över 50 matcher i Hammarby-tröjan i både Superettan och Allsvenskan väljer nu Carlos att hjälpa Västerås SK i jakten på Superettan.

– Jag har spelat fotboll på heltid sedan 2008, jag tar med mig rutin och erfarenhet. Jag älskar verkligen att spela fotboll och kommer försöka ta med mig glädjen och passionen för fotbollen.

Carlos kommer senast från spel i den norska andraligan där han har representerat Elverum Fotball.

– Jag vill inte spela division 1-fotboll egentligen, men det här är den enda klubben jag kan tänka mig att spela för i division 1 just nu. Med tanke på potentialen, ambitionerna och historien. Sen gillar jag också sättet som laget spelar på. Det här kan bli en rolig resa.

Det är på det centrala mittfältet Carlos har huserat under sin fotbollskarriär och i Norge blev det både på det defensiva och offensiva mittfältet.

– Jag är ingen riktig poängspelare sådär. Men jag har fin teknik, bra passningsfot, stark i kroppen och är snabbare än vad jag ser ut. Jag är en typisk tvåvägsspelare.

Senast Carlos spelade inför storpublik var när han representerade Hammarby IF och det är något han har längtat tillbaka till.

– Ända sen jag var liten så har jag aldrig drömt om pengar och bilar. Det var en fullsatt arena man drömde om, det är det som ger glädje. Det har varit mycket familjärt på läktarna i de senaste lagen jag har spelat i.

Kommentar från Johan Mjällby:
– Han har lite det vi saknar i laget, och det är ju sånt man letar efter när man vill värva nya spelare. Han är en spelare med erfarenhet från högre serier och en spelare vi följt under en längre tid. Väldigt bollskicklig mittfältare som kan spela på alla positioner på det centrala mittfältet. Han kommer kunna medföra fotbollskunskaper från en högre nivå och vi är väldigt glada att vi lyckats knyta honom till klubben.

Carlos personliga kontrakt med VSK är alltså klart, det som återstår är detaljer mellan VSK Fotboll och Elverum Fotball.

Fakta
Namn: Carlos Gaete Moggia
Född: 4 november 1987
Längd: 179cm
Position: Mittfältare
Moderklubb: Haninge FF
Tidigare klubbar: Hammarby TFF, Hammarby IF, IK Sirius, IFK Värnamo, AFC United, Elverum Fotball
Aktuell: VSK Fotbolls senaste nyförvärv
Kontraktslängd: 1,5 år

Carlos hinner inte bli spelklar till helgens bortamatch mot Umeå FC. Hans första framträdande i serien blir alltså tidigast hemma mot Arameisk-Syrianska IF, 20 augusti.