Visa fler äldre nyheter >

Sista hemmamatchen för vårsäsongen väntar när Nyköpings BIS kommer till Solid Park Arena. VSK har två raka förluster i ryggen men vill vända den trenden imorgon. – Använda all kraft tillsammans i positiv riktning, säger Mjällby inför matchen.

VSK förlorade senast mot Vasalunds IF med 3-2, där Vasalund gjorde alla tre mål i den första halvleken.

– Försvarsspelet mot Vasalund var undermåligt, det är kul att supportrarna trots det stod bakom oss. Vi skämdes efter den första halvleken. I andra lyckades vi komma tillbaka och med lite tur hade vi fått med oss poäng därifrån.

Nu ser Mjällby framåt och lägger bakom sig de senaste matcherna.

– Det är viktigt att vi ser framåt och avslutar vårsäsongen bra med de här två matcherna. Det är bara att glömma ursäkterna, komma samman och använda all kraft tillsammans i positiv riktning.

VSK har alltså halkat ned till en tredje plats samtidigt som Nyköping också ligger på en tredje plats, från slutet.

– Nyköping hade nog hoppats på att slåss om seriesegern och en kvalplats, så det är nog en missräkning att de ligger där de ligger. De har inte kommit upp i poängskörd som de velat men de har visat en bra formkurva på slutet och kommer att sluta högre upp i tabellen när säsongens summeras.

På skadefronten intet nytt, förutom att Boris Ljevar är tillbaka i träning men är fortsatt tveksam till spel på lördagseftermiddagen.

– Det är för tidigt att säga om han är med i truppen eller ej. Vi gör allt för att han ska kunna vara med, men vi vill samtidigt inte riskera något.

Asmir Suljicic är tillbaka efter en matchs avstängning.

Tidigare i veckan blev Kevin Custovic klar för VSK Fotboll, men det dröjer till höstsäsongen innan han blir helt klart och får representera VSK.

– Kevin är en jättefin talang som spelar ordinarie i division 4. Han är ett namn för framtiden, inget snack om det. Kevin har bra potential och stora chanser att utvecklas och gå framåt men vi måste låta honom acklimatisera sig först.

VSK Fotboll – Nyköpings BIS
Lördag 8/7 16.00
Solid Park Arena

Klicka här för att köpa biljett till matchen>>>

Klicka här för att streama matchen >>>