Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll har gjort klart med talangen Kevin Custovic som ansluter från IFK Västerås. – VSK är en storklubb där det finns många möjligheter, säger Kevin om övergången.

Sommarens transferfönster öppnar 15 juli och det är inte för än då Kevin kan bli spelklar för VSK. Fram till dess gäller enbart träningar med Grönvitt.

När Kevin blir officiellt klar för VSK i juli kommer han redan då att skriva historia. Han blir nämligen den första spelaren i A-truppen som är född på 2000-talet.

– Kevin är en av länets mest lovande spelare och det är klart att vi ska kunna erbjuda möjligheten att utvecklas vidare i VSK. Vi är jätteglada att kunna knyta till oss Kevin och i framtiden hoppas vi att VSK Fotboll kan bli än bättre med att ta vara på de talanger som finns i Västerås, säger Tomas Carlsson, ungdomsansvarig i VSK Fotboll, och fortsätter.

– Vi har haft en bra dialog med IFK Västerås och Jonny Rödlund hela våren som har känts jättebra. Alla har fokuserat på spelarens bästa och personens utveckling och inte på klubbfärger.

Till höstsäsongen hoppas Kevin kunna ta en startplats.

– Självklart vill jag ta en plats i laget och chansen finns när det har varit mycket skador. Men först och främst måste jag komma in i gänget.

Kevins favoritposition är på det offensiva innermittfältet där han utnyttjar sina egenskaper bäst.

– Jag är stor och teknisk spelare som är ganska snabb. Jag gillar att styra på mitten och hitta avgörande passningar framåt.

Fakta
Namn: Kevin Custovic
Född: 3 februari 2000
Längd: 187
Position: Mittfältare
Moderklubb: Västerås IK
Tidigare klubbar: Gideonsbergs IF, Skiljebo SK, IFK Västerås
Aktuell: VSKs första nyförvärv sommaren 2017
Kontraktslängd: 3,5 år