Visa fler äldre nyheter >

Det återstår tre matcher av vårsäsongen innan en månads speluppehåll från mitten av juli väntar. VSK åker till Stockholm och Skytteholms IP för att ställas mot Vasalunds IF på söndagseftermiddagen. – Vi måste vara fokuserade från början, säger Johan Mjällby efter lördagens träning.

Det blev som bekant förlust mot fortsatt obesegrade serieledarna IK Brage inför den fantastiska publiksiffran 4456 personer.

Brage har visat sig vara det starkaste laget i serien, även om jag tycker att vi gör en bra prestation över hela taget. Vi gjorde det lite svårt för oss själva med att spela med tio man och Brage var mer effektiva.

Inför säsongen tippade flera Vasalunds IF som ett topplag i årets division 1 Norra, men i en jämn serie ligger laget på tionde plats.

Vasalund hade en framgångsrik säsong ifjol och det var naturligt att tro att de skulle fortsätta på den vägen. De har tappat kvalitet men är ett lag med mycket erfarenhet och skickliga spelare. Vi får se upp på fasta situationer och inläggsspelet.

VSK åkte ur Svenska cupen mot VasalundSkytteholms IP i början av juni. Nu ställs lagen mot varandra på samma arena och VSK har lärt sig läxan.

– Vi gav Vasalund lite väl enkla mål och gjorde en dålig insats. Vi måste vara fokuserade från början av matchen och ligga rätt i positionsspelet för att ge vår offensiv en bra grundplåt.

VSK har haft en skadefylld vårsäsong och tittar vi till skadelistan hittar vi flera viktiga spelare som missar söndagens match.

Skadelistan:
- Jonas Hellgren
- Boris Ljevar
- Joakim Häll
- Jonathan Häll
- Allan Kosik
- Dylan Kosik

– Det här är ett tillfälle för spelare att kliva fram och ta ledaregenskaper. Vi vill spela vårt grundspel oavsett, ett passningsspel med rörelse för att skapa chanser.

Vasalunds IF – VSK Fotboll
Söndag 2/7 17.00
Skytteholms IP

Klicka här för att streama matchen >>>